StoryEditor

Tenis mi zobral normálnosť, priateľstvá a vzťahy, tvrdí vo veľkom rozhovore Daniela Hantuchová

25.03.2019, 08:17
Celý rozhovor s Danielou Hantuchovou si môžete prečítať v magazíne prečo nie?!, ktorý je dnes vložený do Hospodárskych novín.

Je krásna, talentovaná a ako sama hovorí, aj zodpovedná a pracovitá. Jej vrcholom bolo 5. miesto v rebríčku najlepších tenistiek sveta. Momentálne ohuruje divákov ako televízna moderátorka a komentátorka. Po Daniele Hantuchovej totiž okamžite po skončení tenisovej kariéry siahli veľké svetové televízie. V exkluzívnom rozhovore pre prečo nie?! prezradila, čo jej dal a vzal tenis a či raz dá svoje deti na vrcholový šport.

Nedávno ste hovorili, že na Slovensku trávite päť dní do roka. Už je to lepšie?
Oveľa lepšie. Mám omnoho viac voľného času a snažím sa dobehnúť všetky tie roky, keď som nemohla byť na Slovensku tak dlho, ako by som si priala. Mám tu rodinu, kamarátov.

Kde teraz vlastne žijete?
Ťažko povedať. Ale najviac už asi na Slovensku a, samozrejme, v Monaku.

A v lietadle?
Áno, aj v lietadle, ale už omnoho menej ako kedysi. Ale o pár dní opäť letím do Kalifornie a práve som hovorila mamine, že som si už takmer odvykla od lietania. Voľakedy, keď som bola vo švungu, tak som bola neustále na letisku. Zlenivela som, nechce sa mi baliť.

Vyzeráte, že si svoj tenisový dôchodok celkom užívate. Je to pravda?
Úplne. Veľmi si užívam tieto chvíle. Viem, že som dala do svojej tenisovej kariéry všetko, som hrdá na to, čo som dokázala. A, samozrejme, za všetko som veľmi vďačná. Teraz mám pocit slobody a profesionálny tenis mi vôbec nechýba. Snažím sa dohnať všetko, čo som zmeškala.

Čo sa stalo vo chvíli, keď ste si povedali, že je naozaj koniec, že definitívne končíte s kariérou?
Začala som si zvykať na realitu. Športový svet totiž nemá nič spoločné s normálnym životom. Je to bublinka a keď z nej vystúpite, musíte najskôr zistiť, čo je realita a ako sa normálne žije.

Napríklad obyčajný nedeľný obed s rodinou, to som nezažila asi dvadsať rokov. Bežní ľudia si takéto veci nevážia, lebo ich berú ako samozrejmosť. Pre mňa je to najkrajšia vec na svete. Keď som skončila kariéru, tak som mala pocit, akoby som sa znova narodila.

Prečo to mnohí športovci nezvládnu?
Je veľmi dôležité pripravovať sa na to už počas kariéry. Ak človek nie je pripravený, utrpí šok – mentálny aj fyzický. Ja som 30 rokov v kuse tvrdo trénovala a nemohla som to ukončiť zo dňa na deň.

Bolo by to veľmi nezdravé a aj nebezpečné, keď zrazu nič nerobíte, skracujú sa vám svaly. Povedala som si, že aspoň mesiac budem oddychovať, a zrazu som mala ohromné bolesti. Hneď som vedela, že tadiaľto cesta nevedie.

Vrátila som sa do fitnescentra a pravidelne cvičím. Občas sa ľudia čudujú, prečo to robím. Ale som ako každá iná žena, idem si normálne zacvičiť. Aj keď to trvá dve hodiny a idem naplno. Ale ke...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. jún 2024 11:26