StoryEditor

Svadobné nástrahy: Pozrite si tipy, čomu sa na vlastnej hostine oplatí vyhnúť

Svadba snov je veľmi relatívny pojem. Isté však je, že svadobný deň kladie na snúbencov mnoho nárokov.

Pre väčšinu ľudí je svadba jedným z najpamätnejších dní života. Svadby sa netýkajú len rozochvených neviest, nervóznych ženíchov a príbuzných, z ktorých niektorí vyzerajú, že si na akciu prišli uhnať akútne stvrdnutie pečene.

​Za každou krásnou svadbou stojí v pozadí personál, ktorý ju môže významne ovplyvniť, a to oboma smermi. Rovnako ako pri mnohých iných činnostiach sa posunuli predstavy dnešných svadobčanov ďaleko od zvyklostí predchádzajúcich generácií.

Alebo sa azda vaša babička vydávala so šatami len namaľovanými na nahom tele? Bol váš otec prezlečený za Robina Hooda? Brali sa susedovi rodičia pri zoskoku padákom? Kde bývali karafiáty, sú dnes pivonky.

Čo skôr zvládol asparágus, visí dnes na pleciach eukalyptu. Kvetinárov na útek zahnali floristi a za šaty s volánmi módna polícia udeľuje prísne tresty.

To je trapas

Zrodili sa nové povolania ako svadobný koordinátor, svadobný štylista čiže dekoratér, novomanželia môžu premáčať vreckovky nad profesionálne prepracovanými videami zo svadby, pozvánky píšu kaligrafisti a cukrári si dávno nevystačia s tým, že na bežnú tortu zdobenú marcipánovými ružami zapichnú plastové figúrky.

Späť do akcie sa dokonca povolávajú kováči, ktorí vyrábajú slávobrány. Svadba by azda ani neplatila bez originálnych svadobných novín vytvorených na mieru snúbencom.

Budúci novomanželia často natrénujú prvý tanec u profesionálnych tanečníkov. Jediné, čo si zachovalo svoju tvár a pohŕdavo môže ohrnúť nos nad prekonanými šunkovými rolkami s chrenom, je jednoznačne vývar.

Zatiaľ sa neustupuje ani od tradície spoločného zametania rozbitého taniera. Z vlastnej skúsenosti radím, že o tomto zvyku je dobré povedať dopredu zahraničným návštevám.

Inak hrozí, že sa svedkyňa zo Srí Lanky vrhne na kolená medzi novomanželov a prevádzkara, aby rýchlo upratala „ten trapas“. A čo je, naopak, podľa internetových poradní úplne out?

Pozvať rodinu do piateho kolena, únos nevesty, svadby narýchlo, snaha zariadiť si všetko svojpomocne a potom sa v deň svadby zrútiť a spomínaná šunková rolka.

Čo ma prekvapilo, je to, že na zozname toho, čo je out, nájdete tiež deti a zvieratá. Takže bernardína, akvárko a tých dvoch vzrastom nevýrazných ľudí nechajte doma....

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-12 06:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Keď je láska silnejšia ako čokoľvek iné. Pacientka v Národnom onkologickom ústave povedala svoje áno priamo na oddelení 02 - Modified: 2024-04-09 08:29:57 - Feat.: - Title: FOTO s bábätkom: Obľúbený dabinový herec sa stal otcom. Krásny odkaz priamo z pôrodnice! 03 - Modified: 2024-04-05 12:19:23 - Feat.: - Title: Čokoláda, koláčiky či kolový nápoj: Častú chuť na sladké prekabátite niekoľkými spôsobmi 04 - Modified: 2024-03-29 09:33:04 - Feat.: - Title: Dovolenka s deťmi: Viete, ako by mala vyzerať, aby si ju naplno užili všetci? 05 - Modified: 2024-03-26 16:42:22 - Feat.: - Title: Cestovanie v štýle slávneho agenta 007. Máme pre teba tipy na destinácie, v ktorých sa budeš cítiť ako James Bond na misii
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 06:53