Erik Binder FOTO: Facebook/Erik Binder
StoryEditor

Vo veku 49 rokov zomrel výtvarník Erik Binder

09.06.2023, 13:48
Autor:
TASRTASR

V Slovenskej národnej galérii mal Erik Binder naposledy samostatnú výstavu, v ktorej previedol divákov labyrintom svojho vlastného života a tvorby.

Vo veku 49 rokov zomrel slovenský výtvarník Erik Binder. Uviedla to Klára Hudáková, manažérka pre publicitu Slovenskej národnej galérie. Správu jej potvrdila umelcova rodina.

V SNG mal Binder naposledy samostatnú výstavu, v ktorej previedol divákov labyrintom svojho vlastného života a tvorby.

"Binderov program je mnohovrstevnatý a obsahuje prácu so všetkými médiami od maľby, grafiky, autonómnej aj denníkovej kresby, inštalácie a objektov až po video a intermediálne performancie," uviedla k výnimočnej výstave SNG.

Erik Binder sa narodil 21. februára 1974 v Hnúšti-Likieri. Študoval na Vysokej škole výtvarných umení (VŠVU) v Bratislave v ateliéri Jozefa Jankoviča, Daniela Fischera a na Akadémii výtvarných umení v Prahe u Vladimíra Kokoliu.

Od roku 2000 mal takmer päťdesiatku samostatných výstav na Slovensku, v Česku, Srbsku, Holandsku, Taliansku, Rakúsku, Maďarsku, Poľsku, Francúzsku, Švajčiarsku, Nemecku a USA. Bol tiež súčasťou ďalšej desiatky skupinových výstav.

menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 19:53