StoryEditor

Mojim favoritom sú ustrice so šampanským

25.07.2008, 00:00

moje chute: Svetlana Dankovičová
Svetlana Dankovičová, riaditeľka bratislavského zastúpenia banky Banque privée Edmond de Rothschild, jedlo miluje.

"Dobré jedlo považujem za jedno z najväčších potešení, aké nám život poskytuje," vyznáva sa sympatická bankárka. Ak je jedlo dobré, potom v ňom nie je príliš prieberčivá a teší sa z pokrmov pripravených na akýkoľvek spôsob, či ide o jednoduché "minútky," alebo o kulinárske lahôdky typu tajomstvo šéfkuchára. No ako každý človek, aj Svetlana Dankovičová má svoje "naj". "Keby som mala spontánne vymenovať jedlá, ktoré naozaj milujem, boli by to rozhodne ustrice s dobrým šampanským, kaviár, suši, ale aj dobrý steak, a zbožňujem tiež úplne všetko z kuchyne mojej maminy."
Ani riaditeľka banky sa nevyhýba sporáku, i keď na varenie veľa času nemá. Sama tvrdí, že varí zriedka, ale o to radšej. "Vždy si to vychutnám, hlavne keď je to pre priateľov. Varím ľahké jedlá a mäso, ale občas ,vystruhnem` aj poriadne kalorický dezert. Najväčší úspech majú farfale podľa môjho vlastného receptu," hovorí pyšne Dankovičová. Zdá sa, že v kuchyni je rovnako doma ako za riaditeľským stolom. "Moji blízki moju kuchyňu milujú, alebo sa im to darí mimoriadne úspešne predstierať," dodáva so smiechom.
V jedálnom lístku Svetlany Dankovičovej dominuje zelenina, v lete sa teší zo šalátov. "Zbožňujem cukety, ale aj všetku ostanú zeleninu. No vyhýbam sa dressingom, šaláty radšej prichutím olivovým, prípadne tekvicovým olejom, pridávam balsamico alebo citrónovú šťavu." Vína preferuje červené, k jej najobľúbenejším patrí Château Mouton Rothschild a Château Beychevelle. Ale nepohrdne ani obyčajnou vodou či vineou a príležitostne neodmietne ani pohárik dobrej whisky.

menuLevel = 2, menuRoute = style/styl, menuAlias = styl, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
05. november 2024 06:48