StoryEditor

Ako sledovať MS v hokeji na mobilných zariadeniach a aké aplikácie by vám nemali chýbať?

04.05.2018, 00:01
Poradíme vám, ako sledovať hokej online a ktoré aplikácie by vám nemali chýbať, ak chcete byť v obraze.

Dnes začína 82.ročník Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Tento raz sa uskutočnia v Dánsku, presnejšie v mestách Kodaň a Herning. Majstrovstvá a ich nálada nás budú sprevádzať do 20.mája 2018.

Nie každý z nás bude môcť sedieť v pohodlí domova či v (preplnených) podnikoch a sledovať hokej na veľkom plátne. Preto sme si pre vás prichystali niekoľko tipov, ako hokej sledovať online z vášho mobilného zariadenia a tiež sme mysleli aj na zopár ďalších aplikácií, ktoré sa vám môžu zísť počas Majstrovstiev.

RTVS

Podľa vyjadrenia sprostredkuje RTVS vysielanie všetkých 64 zápasov v 31 priamych prenosoch a 33 záznamoch (na Jednotke odvysiela 10 priamych prenosov).

RTVS pripravila k MS v hokeji oficiálnu web stránku hokej.rtvs.sk, kde budú k dispozícií všetky informácie k hokejovému šampionátu spolu s rozpisom zápasov, teda priame prenosy, záznamy a on-line vysielanie. To budete môcť sledovať aj na mobilných zariadeniach.

On-line prenosy budú vo FullHD kvalite v rozlíšení 1080p a HbbTV. „V minulosti RTVS nezaznamenala počas trvania hokejových šampionátov žiadne výpadky v dôsledku preťaženia. Pevne veríme, že priame prenosy cez web odvysielame bez technických problémov a fanúšikovia si prídu na svoje,“ dodáva Juraj Kačo, PR manažér, Sekcia marketingu a komunikácie RTVS.

Sledovanie hokejových zápasov cez webstránky RTVS je bezplatné a dostupné pre každého. Bohužiaľ, RTVS má vysielacie televízne práva len na území SR, preto zápasy nemôžete sledovať zo zahraničia. Môžete ich však aspoň počúvať - zápasy SR budú odvysielané na stanici Rádio Slovensko.

Antik TV

Hokejové majstrovstvá môžete sledovať aj pomocou známej mobilnej TV aplikácie Antik TV GO. Na sledovanie hokejových majstrovstiev postačuje, aby mal používateľ aktivovaný balík Antik TV GO, ktorý je v najlacnejšej verzii dostupný od 1,99€/mesiac pre existujúceho zákazníka a od 2,30/mesiac pre nového zákazníka. A to aj počas pobytu v zahraničí.

„Zákazníkom poskytujeme vysielanie v rámci viacero kvalít, pri najnižšej z nich je spotreba dát iba 270MB/hod, priemerne cca 400MB/hod,“ vysvetľuje Peter Blaas, Business Development Director Antik Technology. Tu appku stiahnete pre Android, na tomto linku pre iOS.

Magio GO

Sledovať hokej môžete aj prostredníctvom digitálnych televízií slovenských operátorov. Ak ste klientami Telekomu a využívate Magio televíziu, potom máte bezplatne k dispozícii aj mobilnú Mobilnú televíziu Magio GO. Dá sa však aj objednať samostatne za 3,99 resp. 5,99 eura mesačne.

„Kvalita obrazu a zvuku sa automaticky prispôsobí dostupnej konektivite, dostupné je aj HD. Magio GO je možné sledovať aj kdekoľvek v rámci Európskej únie. Pri sledovaní cez mobilné dáta je možné využiť balík StreamOn, ktorý ponúka neobmedzené prenosy hudby aj videa,“ dodáva Peter Gálik, Senior Communication Specialist Slovak Telekom. Na tomto linku appku stiahnete pre Android, tu pre iOS

Orange TV

Prakticky "kedykoľvek a kdekoľvek" môžete sledovať hokej aj vďaka aplikácii Orange TV. Doplnkovú službu TV v mobile s Archívom si aktivujete k vášmu existujúcemu hlasovému paušálu či k mobilnému internetu.

Na pozeranie odporúčame využiť WiFi pripojenie, no samozrejme, zápas si môžete pozrieť aj cez mobilné dáta. “A neplatí to len pre domácu sieť, služba je takto dostupná aj v zahraničí, očakávaný zápas tak nemusíte zmeškať ani keď ste práve v niektorom zo štátov EÚ,“ upresňuje Ivica Hricová, PR Coordinator Orange Slovensko. Aplikáciu si stiahnete do smartfónu z aplikačného obchodu Google Play pre Android tu a z iTunes pre iOS tu.

O2 TV

„Naši zákazníci si môžu užiť hokejové sviatky nielen prostredníctvom služby O2 TV so set-top boxom spolu s programom O2 Internet na doma, ktorá je dostupná v pokrytí fixného LTE, ale aj prostredníctvom služby O2 TV v mobile, kde môžu atraktívne zápasy sledovať priamo tam, kde sa práve nachádzajú,"  informuje hovorkyňa O2 Tereza Molnár.

Výhodou sledovania zápasov v mobilnej verzii TV sú funkcie modernej TV, napr. zastavenie a opätovné spustenie programu alebo spätné prehrávanie až 7 dní dozadu. Zákazník sa môže pripojiť na akékoľvek wi-fi pripojenie, pričom minimálna požadovaná rýchlosť je 1 Mbps.

Dobrou správou je, že O2 TV SK v mobile sa dá sledovať už nielen na Slovensku, ale v celej Európskej únii. Aktivácia služby je jednoduchá a zákazník ju môže urobiť doslova pár minút pred začiatkom zápasu. Dá sa stiahnuť pre Android na tomto odkaze a pre iOS na tomto linku.

Niké Livescore

A prechádzame k ďalším, nemenej zaujímavým aplikáciám. Možno sa medzi vami nájdu aj fanúšikovia stávkovania - a v tom prípade nevynechajte aplikáciu Niké - Livescore.

Okrem stávkovania je tu však aj množstvo, naozaj množstvo ďalších funkcií. Môžete sledovať vybrané zápasy online, je tu prehľad športových výsledkov či analýzy zápasov a výbornou funkciou je aj upozornenie pred blížiacim sa zápasom.

Nezabudnite však - na jej používanie musíte mať minimálne 17 rokov a registrovať sa sem dá len s občianskym preukazom. Pre iOS získate aplikáciu na tomto odkaze a pre Android tu

Fortuna

Fortuna je ďalšia aplikácia pre nadšencov športu, ale aj stávok. V aplikácii nájdete mnoho funkcií, ako stávkové ponuky, priame prenosy športových udalostí, ale aj štatistiky, výsledky a podobne.

Aplikácia sa však nenachádza priamo v obchode s aplikáciami, kvôli Google politike. Môžete si ju však stiahnuť prostredníctvom webstránky iFortuna. Podobný princíp sťahovania má aj už spomínaná aplikácia Niké.

2018 IIHF Powered by Škoda

Skvelým sprievodcom Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji je aj oficiálna aplikácia Medzinárodnou hokejovou federáciou IIHF. Nájdete v nej aktuálne skóre zápasov, real-time štatistiky, notifikácie v prípade gólu, hráčske profily. Nechýbajú ani také zaujímavosti, ako je povzbudzovanie hráčov cez odkazy, tipovanie víťaza v aplikácii a tak ďalej. Pre Android ju nájdete na tomto odkaze a pre iOS tu

Ak využívate ešte nejaké inéa plikácie, dajte nám vedieť v komentároch a inšpirujte tak ďalších čitateľov.

01 - Modified: 2018-04-26 10:51:01 - Feat.: 0 - Title: RTVS odvysiela všetkých 64 zápasov MS v hokeji 02 - Modified: 2018-04-28 18:15:00 - Feat.: 0 - Title: Slovenským hokejistom nevyšla generálka pred šampionátom 03 - Modified: 2018-05-03 12:06:06 - Feat.: 0 - Title: Majstrovstvá sveta v hokeji sa blížia. Škoda má spoty s hokejistami
01 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák 02 - Modified: 2024-04-21 12:35:40 - Feat.: - Title: Až 11 gólov proti Nemcom? Niekedy je dobré aj prehrať. Aspoň hráči vidia, že to nepôjde samo, vraví odborník 03 - Modified: 2024-04-20 17:50:59 - Feat.: - Title: Slováci odvetu zvládli, v príprave si poradili s Nemeckom 04 - Modified: 2024-04-19 13:33:49 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 05 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. apríl 2024 21:19