StoryEditor

Philips vymenil televízie za kuchára

02.09.2012, 00:00
Spoločnosť sa teraz chce zamerať na domáce spotrebiče. S podporou Jamieho Oliviera.

Philips sa na veľtrhu IFA pred rokom rozlúčil s televíznou divíziou. Tento rok v Berlíne ukazuje, že televízory Philips stále existujú. Chýba však pýcha minulého ročníka - model s pomerom strán 21:9. Ich výroba kvôli malým predajom skončila.

Dobrú náladu Philipsu a viac peňazí do rozpočtu firmy má priniesť väčšie zameranie na domáce spotrebiče, kde má Philips silnejšie postavenie a menšiu konkurenciu. Teraz sa do boja o väčší podiel na trhu firma púšťa s marketingovou podporou televízneho kuchára Jamieho Olivera.

Najväčšia časť prezentácie nových produktov sa vďaka spojenectvu s populárnym kuchárom týkala elektronického hrnca Home Cooker, ktorý sám mieša varené pokrmy. Jamie Oliver pre toto zariadenie napísal aj knihu receptov, ale hlavne prevoňalacelú prednáškovú halu indickým karí a škoricou v ryžovom pudingu. Po ochutnaní však môžeme povedať, že rovnako dobrý si pripraví doma aj úplný amatér.

Stále posadnutí
Po varení a holení prišli na rad audiosystémy, v ktorých má Philips silné postavenie vďaka kampani Obsessed with sound a hlavne vďaka produktom, ktoré kvalitou zodpovedajú, aspoň u špičkových modelov, sľubom.

Najvýraznejšou novinkou z ponuky Philipsu predstavené v Berlíne sú slúchadlá Philips Fidelio X1 - Audiofilské slúchadlá s otvorenou konštrukciou. Slúchadlá X1 prichádzajú presne rok po predstavení prvého pokusu Philipsu preniknúť do audiofilského sveta v podobe slúchadiel Fidelio L1. Oproti prvému modelu sú slúchadlá X1 väčšie s 50mm meničmi, zmenenú konštrukciou hlavového mostu a hlavne s ešte lepším zvukom - otvorená konštrukcia má nezanedbateľnú výhodu v čistote zvuku a šírke priestoru. Po príliš krátkych 15 minútach počúvania bez referenčného kúsku je však predčasné tvrdiť, nakoľko sa Philipsu podarilo prekonať Sennheiser HD 650 alebo 600 Avantgarde.

Novinkou pre vianočnú nákupnú sezónu je Philips Fidelio Wireless WiFi pre bezdrôtový prenos zvuku z iOS aj Android zariadenia. Pre mobilné použitie Philips ukázal prenosné reproduktory s bluetooth a koženým puzdrom a menší (a lacnejšie) variant reprosústav Fidelio.

Made for iPhone
Philipsu sa darí predávať reprosústavy majiteľom zariadenia od Applu, a firma chce na spojení so silnejšou značkou zarobiť vďaka ponuke ďalšieho príslušenstva.

V Berlíne Philips predstavil napríklad opatrovateľku s aplikáciou pre iOS s HD obrazom, adaptér Twin Play pre prenos obrazu z iPadu do dvoch ďalších zariadení (napríklad do auta). Nechýbal ani bezdrôtový systém, ktorý je možné pripojiť k ľubovoľnej reprosústave a urobiť z nej AirPlay zariadenia.

Televízia v réžii TP Vision
Prezentáciu televízorov na konferencii Philipsu obstarala spoločnosť TP Vision, ktorá právne v tejto podobe existuje 5 mesiacov, ale vďaka svojej materskej spoločnosti uzrie do skupiny jedného z najväčších výrobcov televízorov na svete. Práve TP Vision ktorá získala pred rokom prevzala značku Philips pre televízory, ktoré v hospodárení holandskej firmy vytvárali stratu. Philips v TP Vision vlastní 30 percent, čínsky výrobca drží majoritných 70 percent akcií spoločnosti. Hlavnou zbraňou v boji o zákazníkov má byť netradičnáé veľkosť uhlopriečky 46 "v spojení s inteligentnými funkciami a tenkým dizajnom, čo sú vlastnosti, ktoré presadzujú aj ostatní výrobcovia.

TP Vision v Berlíne ukázalo, že aj keď ukončilo výrobu "Cinema" televízorov s pomerom strán 21:9, všetky technológie Philipsu nezavrhuje. Novinka 6900 s "bezrámčekovým" dizajnom totiž obsahuje technológiu Ambilight technológiou, ktorá spríjemňuje sledovanie filmov vďaka svetlu v rovnakej farbe, akú má obraz v televízii.

Televíznou vlajkovou loďou sa potom má stať PFL 9707 "Supersmart" televízia s 60 "uhlopriečkou. TP Vision tiež predstavila inovovaný televízny ovládač s plnohodnotnou qwerty klávesnicou touchpadom-ale so zachovaním niektorých nelogických prvkov, napríklad ovládanie hlasitosti s tlačidlami vedľa seba, nie pod sebou.

ihned.cz

01 - Modified: 2004-08-30 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Banka, o ktorej sa hovorí -- Calyon 02 - Modified: 2004-08-30 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Národná banka zatiaľ úroky neznížila 03 - Modified: 2004-08-30 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Bush: Vojnu s terorom nemožno vyhrať
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. máj 2024 19:35