StoryEditor

Google odštartoval novú éru Motoroly novinkami

06.09.2012, 09:48
Google po kúpe Motoroly predstaví trojicu nových telefónov so starou verziou Androidu.

Nová éra Motoroly začína s trojicou telefónov Droid RAZR HD, RAZR MAXX HD a RAZR M s dlhou výdržou batérie a elegantným dizajnom. Google však prostredníctvom svojej vlastnej firmy na trh pošle novinky so starou verziou Androidu.

Google kúpil Motorolu a po viac ako roku od oznámenia predstavil prvé reálne výsledky. Na akcii v New Yorku firma ukázala telefón RAZR HD s uhlopriečkou 4,7 "(12 cm) a sýtymi farbami, RAZR MAXX HD s väčšou kapacitou batérie a menší a lacnejší RAZR M. Novinky vstúpia na trh paradoxne so staršou verziou Androidu 4.0. Nová verzia 4.1 bude dostupná do konca roka.



Začiatok prezentácie priniesol aj aktuálne údaje o ekosystéme Androidu. Na svete je približne 480 miliónov zariadení s Androidom a každý deň pribúda 1,2 milióna nových telefónov. K tomu ale každý deň pribudne iba 70 tisíc tabletov s rovnakým operačným systémom - to je mesačne 2,1 milióna po uvedení Nexum 7.

Nová Motorola má tri piliere - podporu rýchleho internetu, lepšiu výdrž na batérie a dôraz na Android. Posledný pilier v praxi znamená, že Motorola čoskoro vydá aktualizácie na Android 4.1 pre zariadenia uvedené na trh v roku 2011. Ak to nepôjde, majitelia dostanú od Googlu 100 dolárov.


Droid RAZR HD proti iPhonu a Galaxy S3

Centrálnym bodom tlačovej konferencie Motoroly a Googlu je nový telefón RAZR HD. Okrem veľkého displeja s HD rozlíšením a dvojjadrového procesora s taktom 1,5 GHz ponúka telefón dostatočne veľkú batériu s kapacitou 2500 mAh. Telefón tak zvláda až 16 hodín hovoru.

Zákazníkom, ktorí chcú ešte väčšiu výdrž, ponúkne Motorola variantu Droid RAZR MAXX HD s ešte väčšou batériou - 3300 mAh stačí až na 21 hodín hovoru alebo 10 hodín sledovania videa cez LTE pripojenie. Verzia MAXX bude mať tiež väčšiu kapacitu pamäte - 32 GB proti 16 GB v Droid RAZR HD, oba telefóny podporujú aj pamäťové karty microSD. Droid RAZR HD váži 146 gramov, verzia MAXX len o 11 gramov viac.

Treťou novinkou je Droid RAZR M, menší telefón s uhlopriečkou 4,3 "(10,9 cm), u ktorého sa Motorola / Google chváli tenkým, takmer neviditeľným, rámčekom - telefón je podobne ako RAZR HD vzhľadom na veľkosť displeja malý.

Aj Droid M bude mať slušné parametre: rovnaký procesor ako RAZR HD, 8MPx fotoaparát, 1 GB operačnej pamäte a 8 GB pre užívateľské dáta. Obrazovka má nižšie rozlíšenie 960x540 bodov a rovnako ako u vyšších modelov využíva technológiu Super AMOLED. Chýbať telefónu nebude ani NFC technológia pre párovanie s príslušenstvom a bezkontaktné platby alebo kevlarový chrbát telefónu.

Motorola nezverejnila dátum začatia predaja RAZR HD a MAXX HD ani cenu, RAZR M bude možné objednať už dnes za 99 dolárov spolu s uzavretím dvojročnej zmluvy s operátorom. Verzia pre vývojárov bez záväzku bude dostupná za 550 dolárov.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. máj 2024 16:09