StoryEditor

V Berlíne začne veľtrh elektroniky IFA

30.08.2012, 10:29
Veľtrh bojuje o titul najväčšieho veľtrhu spotrebnej elektroniky na svete s americkým International CES.

Veľtrh IFA 2012, ktorý bojuje o titul najväčšieho veľtrhu spotrebnej elektroniky na svete s americkým International CES, začne oficiálne až v piatok, ale už v stredu v noci prišla najočakávanejšia novinka. Samsung na akcii Unpacked rozbalil novú generáciu Galaxy Note.

IFA je prvá veľká akcia, na ktorej Sony predstaví mobilné zariadenia osobodené od pozostatkov spoločného podniku s Ericssonom. Novinky Xperia T a J majú priniesť odlišný dizajn. Xperia T sľubuje veľkú uhlopriečku 4,3" s rozlíšením 1280x720 bodov a fotoaparát s rozlíšením 13 MPx. Lacnejšia Xperia J má zákazníkov osloviť 4" displejom s rozlíšením 480x 854 a pomalým 800MHz procesorom. S trochou šťastia sa nové telefóny dostanú na trh s Androidom 4.1.

Podobne ako pred rokom plánuje Sony predstavenie tabletov. Po neúspešných minuloročných modeloch sa špekuluje o tom, že Sony ukáže prepracovaný model S s tenším telom z hliníka namiesto pôvodného plastu. Tablet má poháňať Tegra 3. Tablet údajne ponúkne HDMI výstup aj plnohodnotný USB konektor. Chýbať by nemala podpora bezdrôtových ovládačov z PlayStation.

Sony i Panasonic môžu ako prví v Berlíne predstaví aj nové tablety a hybridné počítače s dotykovými displejmi pre Windows 8, ktoré sa začnú predávať na konci októbra. Počítače podobné tabletom Asus Transformer s Windows v klasickej i RT variante má okrem Sony v Berlíne predstaviť aj Samsung.

Tablety s dokovacími stanicami pre Windows 8 potom chystá napríklad Acer, pravdepodobne tiež Toshiba, ktorá má s tabletmi aj dokovacími stanicami skúsenosti, rovnako ako s väčšími uhlopriečkami tabletov - firma v januári ukázala 13" tablet s Androidom na veľtrhu International CES.

Novinky pred veľtrhom IFA sľubujú aj menšie firmy. Sennheiser údajne obnoví ponuku slúchadiel vrátane high-end modelov, nemecký Heier skúsi predávať vlastné tablety a čínske firmy údajne privezú cenovo dostupné 3D televízie, ktoré sa zaobídu bez okuliarov. Súčasťou veľtrhu je aj sekcia venovaná domácim spotrebičom, v ktorej budú umývačky, práčky, chladničky aj kávovary.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. máj 2024 21:43