StoryEditor

Sme závislí na sociálnych sieťach, priznali mladí

30.06.2012, 00:00
Autor:
mammam
Nový prieskum ukázal, aký je vzťah tínedžerov k sociálnym sieťam.

Deväť z desiatich tínedžerov esemeskuje a používa sociálne siete – a veľká časť z nich denne. Mladí ľudia vo veku od 13 do 17 rokov sú pritom prvou generáciou, ktorá vyrastá úplne ponorená do technológií. Americká iniciatíva Common Sense Media sa preto rozhodla uskutočniť prieskum, ktorý by objasnil, ako vlastne sociálne siete a neustála prítomnosť technológií vplýva na adolescentov. Niektoré z výsledkov prekvapili, informoval denník The Washington Post.
Napríklad, mnoho amerických tínedžerov priznalo, že sa cítia byť závislí na sociálnych sieťach a často sa chcú odpojiť. Ale vo všeobecnosti platformy ako Facebook a textové správy vnímajú pozitívne – mladí Američania vyzdvihli fakt, že tieto technológie im pomohli v spojení s rodinou a priateľmi.
Prvé miesto si pritom medzi tínedžermi ešte stále držia esemesky, tento spôsob komunikácie využívajú dve tretiny z nich. Facebook a iné podobné stránky v tomto smere zaostávajú – denne ich využíva „len“ polovica respondentov.
Prieskum priniesol ešte niekoľko zistení. Napriek tomu, že sa vedú polemiky o tom, aký je vlastne vzťah mladých k sociálnym sieťam, tisíc Američanov odpovedalo jasne. Až polovici z nich údajne pomohli zlepšiť ich vzťahy a traja z desiatich sa vďaka nim cítia otvorenejší voči okoliu.
Napriek tomu, polovica opýtaných si myslí, že najzábavnejšia a najprínosnejšia pre rozvíjanie vzťahov je ešte stále skutočná komunikácia tvárou v tvár.

Zdroj: www.washingtonpost.com

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 20:48