StoryEditor

Samsung ide po vzore Steva Jobsa (video)

30.08.2012, 18:45
Spoločnosť ukázala, že vie inovovať. Chce vytvoriť veci, o ktorých používatelia nevedia, že ich chcú.

Najväčší paradox veľtrhu IFA predviedol Samsung na svojej druhej tlačovej konferencii. Pri predstavení noviniek v oblasti televízorov a domácich spotrebičov firma najprv predstavila vlastnú filozofiu dizajnu produktov. Potom prišlo vyhlásenie: "Našou úlohou je vytvoriť veci, o ktorých používatelia nevedia, že ich chcú."

Rovnakú zásadu pre vývoj nových produktov totiž zaviedol v Apple Steve Jobs, a Apple sa teraz so Samsungom súdi kvôli kopírovaniu dizajnu a funkcií svojich mobilných zariadení. Úspech iPadu však ukazuje, že takýto prístup funguje, rovnako ako pozícia Samsungu na trhu smartphonov ukazuje, že funguje aj kopírovanie dizajnu a postupov Applu.

Samsung v Berlíne bez ohľadu na nešťastnú rétoriku ukázal, že inovovať vie - predstavil najväčšiu sériovo vyrábanú LCD televíziu s LED podsvietením aj televízor s pohybovo ovládanou hrou Angry Birds. Alebo chladničku s väčším vnútorným priestorom vďaka kvalitnejšej izolácii.

Samsung sa v priebehu spotrebiteľsky zameranej prezentácie pochválil pozíciou lídra v predaji televízorov a tým, že do konca roka získa rovnakú pozíciu aj vo výrobe chladničiek. Firma aktuálne predáva približne 3 televízory za sekundu a takmer milión telefónov denne.

Samsung zverejnil aj ďalšie čísla - napríklad 45 miliónov stiahnutých aplikácií do chytrých televízií alebo 40 futbalových líg, z ktorých bude ponúkať informácie pripravovaná televízna aplikácia "Futbal".

Konkrétne produktové novinky Samsung počas prezentácie ukázal iba dve, z toho jedna bola novinkou pre Európu. Pohybovo ovládané Angry Birds Samsung predviedol na najväčšej LCD televízii, ktorú kedy vyrobil. Má uhlopriečku 75"(190 cm). S predstavením pomohla modelka z reklamy na pohybové ovládanie televíziou Samsung, ktorej sa to vo večernej róbe nehodilo tak ako v cvičebnom úbore v reklame.

https://www.youtube.com/embed/Dt3SWp9IjkA

 

Ako hlavnú hviezdu v televíznej sekcii Samsung prezentoval OLED televízor s uhlopriečkou 55 ", ktorú predstavil už pred viac ako pol rokom na veľtrhu International CES v Las Vegas. Ako novinku ukázal funkciu dvojitého obrazu pre dvoch divákov vhodnú najmä pre hranie videohier. Bol to prvý okamih, kedy na veľtrhu IFA veľký výrobca ukázal v priebehu prezentácie 3D okuliare.

01 - Modified: 2004-08-29 23:28:23 - Feat.: 0 - Title: Zákon o lieku v reformnom tieni 02 - Modified: 2004-08-29 23:29:29 - Feat.: 0 - Title: Dostatok kvalitného obilia stláča jeho ceny dole
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. máj 2024 15:53