StoryEditor

Veľtrh CES sľubuje odpoveď na Google Glass aj iPhone 5

10.12.2012, 23:00
Internationa CES 2013 sa v januári zameria na mobilné platenie aj na nové obrazové technológie.

Napriek oficiálnej absencii Microsoftu budú v centre pozornosti na najväčšom veľtrhu spotrebnej elektroniky aj Windows 8 a tiež príslušenstvo pre zariadenia s konektorom Lightning.

Po dlhých rokoch bez prednášky šéfa Microsoftu, ale opäť s rekordnou plochou, začne za necelý mesiac veľtrh spotrebnej elektroniky International CES. Nadchádzajúce ročník sa medzi 8. a 11. januárom 2013 ešte viac sústredí na inovácie a start-upy. Rovnako ako v predchádzajúcich rokoch pokračuje pohlcovanie ďalších menších akcií a odborov. Veľký priestor v januári 2013 dostanú moderné platobné metódy, technológie pre fitness ale aj technológia „na telo" a ohybné displeje.


Českú republiku na CES 2013 zastúpi ako tradične Jablotron, ktorý sa na americkom trhu presadil s dodávkami bezpečnostných systémov pre budovy. Zoner software, ktorý bol na pridruženej výstave PMA@CES 2012, v zozname vystavovateľov pre rok 2013 chýba, rovnako ako v zozname nie je žiadna firma zo Slovenska.
 
Odchod Microsoftu z CES v spojení s Windows 8 nedáva moc zmysel, ale aj bez oficiálnej prítomnosti Microsoftu je isté, že Windows 8 bude všade. Od CES 2013 sa čaká, že výrobcovia predstavia nové zariadenia, ktorá zatiaľ na trhu chýba. Záplava notebookov s dotykovými displejmi je nevyhnutná.

Mobilné procesory na vzostupe
Očakáva sa tiež, že Intel predstaví nový variant procesorov radu Ivy Bridge s ešte nižšou spotrebou, ale s vyšším výkonom ako existujúci ultramobilný Atom. Intel s atómami dokázal poraziť tradičný výrobca mobilných telefónov v niektorých výkonnostných testoch, ale nVidia a ďalšie získali výhodu vďaka tomu, že Microsoft začal predávať Windows vo verzii pre procesory typu ARM.
 
Procesory pre tablety a hybridy s Windows 8 RT predstaví Qualcomm aj nVidia, teda s najväčšou pravdepodobnosťou. Práve od Qualcommom sa čaká veľa - po úspešnom čipe S4 chcú zákazníci viac a Qualcomm celý CES oficiálne otvorí prednáškou svojho generálneho riaditeľa.
Mobilné technológie budú na CES prítomné i v podobe inteligentných telefónov. Špekuluje sa o dvoch hlavných novinkách. Objaví sa niekoľko telefónov s FullHD rozlíšením (prvé modely sa už ukázali v Japonsku a Kórei) a očakáva sa aj komerčné premiéra ohybných displejov.

UltraHD ako hlavná novinka
Po 3D technológii, ktorá v domácnostiach neslávi očakávaný úspech, sa CES 2013 zameria na technológiu UltraHD (4k2k). Prvé televízory s týmto rozlíšením sa už predstavili v Berlíne na veľtrhu IFA, ale v januári sa ukáže, nakoľko je reálna masová výroba a ako je pripravená infraštruktúra, hlavne zdroj 4K obrazu - kamery, online služby aj domáce videoservery.
 
Vyššie rozlíšenie a väčšie uhlopriečky môžu priniesť pre výrobu televízorov väčší impulz ako 3D, ale ziskovosť výrobcov televízorov pod tlakom Samsungu klesá. Pre Sony alebo Panasonic je 4K možno posledná šanca, ako výrobu udržať nad vodou - ak zvládnu vyrábať efektívne, aby sa 4K televízory stali dostupné aj pre zákazníkov mimo zoznamov milionárov.
 
Technológia na očiach
Pravdepodobne vďaka silnej inšpiráciu zo strany Googlu a jeho projektu Google Glass sa jednou z propagovaných oblastí na CES 2013 stane fenomén wearable computingu, teda počítačov nosených na tele. CEA, usporiadateľ veľtrhu CES, už pred začatím veľtrhu ocenila celý rad produktov so zaujímavými technológiami a medzi nimi sa vynímal headset s displejom Vuzix Smart Glasses, ktorý vzor z Googlu nezaprie. Nositeľné počítače budú spojené aj so zdravotníckymi technológiami a hlasovým a pohybovým ovládaním, ktoré je na vzostupe aj vďaka Kinectu od Microsoftu.
 
Nová generácia príslušenstvo
Obrovský priestor na CES tradične okupujú výrobcovia príslušenstva pre zariadenia od Applu. Nadchádzajúce CES má potenciál priniesť významný novinky vďaka tomu, že Apple na jeseň predstavil nový konektor Lightning, ktorý aktuálne nájdete v iPhone 5, iPae s retina obrazovkou aj iPade mini. A pre tieto zariadenia na trhu v podstate nie je nič, okrem obalov a adaptérov priamo od Applu.
 
V Las Vegas sa tak očakáva záplava upravených reprosústav, hračiek, senzorov a ďalších drobností, ktoré z mobilných zariadení od Applu robia univerzálny zdroj zábavy. Zatiaľ čo zákazníci môžu zmenu konektora kritizovať, výrobcovia majú pred sebou žatvy, a kto príde skôr, získa viac zákazníkov.
 
Ako to dopadlo so sľubmi ročníka 2012
 

Telefóny odolné voči vode
Telefóny s úpravou, ktorá ochráni múdre zariadenia pred poškodením vodou, ukazovalo na CES niekoľko firiem, ale skutočná revolúcia neprišla. Odolnosť svojich zariadení voči vode nakoniec na trh dotiahol Panasonic s neúspešným telefónom Eluga a Sony, ktoré sprchovalo tablety a Xperie V na jeseň na veľtrhu IFA. Apple ani Samsung zatiaľ odolnosť voči vode bez vplyvu na vzhľad telefónu neponúkajú a žiadny výrobca zatiaľ neodporúča telefón ako spoločníka pri kúpaní.
 
Lacný tablet s Androidom
Pôvodne sľubovala lacný kvalitný tablet nVidia spolu s ASUS. Tablet so sedempalcovou uhlopriečkou, IPS displejom s rozlíšením 1280x800 bodov a procesorom Tegra 3 mal stáť 250 dolárov. Nakoniec sa „tajomné" zariadenia predstavilo na akciu Google I / O ako Nexus 7 s cenovkou 200 dolárov. V Česku sa tablet, ktorý okúzlil CES 2012, predáva za 6 tisíc a je z neho predajný hit.
 
Dockovacie stanice Belkin Thunderbolt Express
Majitelia MacBook Air s nadšením privítali predstavenie dockovacej stanice od Belkin. Konektor Thunderbolt je totiž aj po roku a pol od svojho predstavenia v počítačoch od Applu stále popoluškou - existuje len niekoľko zriadení, ktorá rýchle prenosy dát aj obrazu využijú. Belkin Thuderbolt Express mal patriť k prvým a ponúknuť pripojenie monitora, USB 3.0 zariadenia, gigabitový ethernet a firewire v jednej krabičke. Na stránkach Belkin je po 11 mesiacoch len správa: „This item is coming soon".
 
Lenovo Yoga
„Ohybný" počítač od Lenova s ​​dotykovým displejom bol právom v centre pozornosti vedľa konceptu NIKISKI s priehľadným displejom od Intelu. Lenovu sa oproti predchádzajúcim zaujímavým konceptom podarilo Yogu doviesť aj na európsky trh v rovnakom roku, kedy sa novinka predstavila prvýkrát.

Zdroj: ihned.cz

Najväčší veľtrh spotrebnej elektroniky sa v januári zameria na mobilné platenie aj nové obrazové technológie. Cez oficiálne absenciu Microsoftu budú v centre pozornosti aj Windows 8 a tiež príslušenstva pre zariadenia s konektorom Lightning.

Po dlhých rokoch bez prednášky šéfa Microsoftu, ale opäť s rekordnou plochou, začne za necelý mesiac veľtrh spotrebnej elektroniky International CES. Nadchádzajúce ročník sa medzi 8. a 11. januárom 2013 ešte viac sústredí na inovácie a start-upy.
 
Rovnako ako v predchádzajúcich rokoch pokračuje pohlcovanie ďalších menších akcií a odborov. Veľký priestor v januári 2013 dostanú moderné platobné metódy, technológie pre fitness ale aj technológia "na telo" a ohybné displeje.

Českú republiku na CES 2013 zastúpi ako tradične Jablotron, ktorý sa na americkom trhu presadil s dodávkami bezpečnostných systémov pre budovy. Zoner software, ktorý bol na pridružené výstave PMA @ CES 2012, v zozname vystavovateľov pre rok 2013 chýba, rovnako ako v zozname nie je žiadna firma zo Slovenska.
 
Odchod Microsoftu z CES v spojení s Windows 8 nedáva moc zmysel, ale aj bez oficiálnej prítomnosti Microsoftu je isté, že Windows 8 budú všade. Od CES 2013 sa čaká, že výrobcovia predstavia nové zariadenia, ktorá zatiaľ na trhu chýba. Záplava notebookov s dotykovými displejmi je nevyhnutná.




Digitálky aj prvé HD televízory: 10 vecí, ktoré sa predstavili na veľtrhu CES
prejsť do fotogalérie
Mobilné procesory na vzostupe
 
Očakáva sa tiež, že Intel predstaví novú variantu procesorov radu Ivy Bridge s ešte nižšou spotrebou, ale s vyšším výkonom ako existujúci ultramobilný Atom. Intel s atómami dokázal poraziť tradičný výrobca mobilných telefónov v niektorých výkonnostných testoch, ale nVidia a ďalšie získali výhodu vďaka tomu, že Microsoft začal predávať Windows vo verzii pre procesory typu ARM.
 
Procesory pre tablety a hybridy s Windows 8 RT predstaví Qualcomm aj nVidia, teda s najväčšou pravdepodobnosťou. Práve od Qualcommom sa čaká veľa - po úspešnom čipu S4 chcú zákazníci viac a Qualcomm celý CES oficiálne otvorí prednáškou svojho generálneho riaditeľa.
 
Mobilné technológie budú na CES prítomné iv podobe inteligentných telefónov. Špekuluje sa o dvoch hlavných novinkách. Objaví sa niekoľko telefónov s FullHD rozlíšením (prvé modely už sa ukázali v Japonsku a Kórei) a očakáva sa aj komerčné premiéra ohybných displejov.

UltraHD ako hlavný novinka
 
Po 3D technológiu, ktorá v domácnostiach neslávi očakávaný úspech, sa CES 2013 zameria na technológii UltraHD (4k2k). Prvé televízory s týmto rozlíšením sa už predstavili v Berlíne na veľtrhu IFA, ale v januári sa ukáže, nakoľko je reálna masová výroba a ako je pripravená infraštruktúra, hlavne zdroj 4K obrazu - kamery, online služby aj domáce videoservery.
 
Vyššie rozlíšenie a väčšiu uhlopriečky môžu priniesť pre výrobu televízorov väčší impulz ako 3D, ale ziskovosť výrobcov televízorov pod tlakom Samsungu klesá. Pre Sony alebo Panasonic je 4K možno posledná šanca, ako výrobu udržať nad vodou - ak zvládnu vyrábať efektívne, aby sa 4K televízory stali dostupné aj pre zákazníkov mimo zoznamy dolárových milionárov.
 
Technológia na očiach
 
Pravdepodobne vďaka silnej inšpiráciu zo strany Googlu a jeho projektu Google Glass sa jednou z propagovaných oblastí na CES 2013 stane fenomén wearable computingu, teda počítačov nosených na tele.
 
CEA, usporiadateľ veľtrhu CES, už pred začatím veľtrhu ocenila celý rad produktov so zaujímavými technológiami a medzi nimi sa vynímal headset s displejom Vuzix Smart Glasses, ktorý vzor z Googlu nezaprie.
 
Nositeľné počítače budú spojené aj so zdravotníckymi technológiami a hlasovým a pohybovým ovládaním, ktoré je na vzostupe aj vďaka Kinectu od Microsoftu.
 
Nová generácia príslušenstvo
 
Obrovský priestor na CES tradične okupujú výrobcovia príslušenstva pre zariadenia od Applu. Nadchádzajúce CES má potenciál priniesť významný novinky vďaka tomu, že Apple na jeseň predstavil nový konektor Lightning, ktorý aktuálne nájdete v iPhonu 5, iPau s retina obrazovkou aj iPadu mini. A pre tieto zariadenia na trhu v podstate nie je nič, okrem obalov a adaptérov priamo od Applu.
 
V Las Vegas sa tak očakáva záplava upravených reprosústav, hračiek, senzorov a ďalších drobností, ktoré z mobilných zariadení od Applu robia univerzálny zdroj zábavy. Zatiaľ čo zákazníci môžu zmenu konektora kritizovať, výrobcovia majú pred sebou žatvy, a kto príde skôr, získa viac zákazníkov.
 
Ako to dopadlo sa sľuby ročníka 2012
 
Telefóny odolné voči vode
Telefóny s úpravou, ktorá ochráni múdra zariadenia pred poškodením vodou, ukazovalo na CES niekoľko firiem, ale skutočná revolúcia neprišla. Odolnosť svojich zariadení voči vode nakoniec na trh dotiahol Panasonic s neúspešným telefónom Eluga a Sony, ktoré sprchovala tablety a Xperia V na jeseň na veľtrhu IFA. Apple ani Samsung zatiaľ odolnosť voči vode bez vplyvu na vzhľad telefónu neponúkajú a žiadny výrobca zatiaľ neodporúča telefón ako spoločníka pri kúpaní.
 
Lacný tablet s Androidom
Pôvodne sľubovala lacný kvalitný tablet nVidia spolu s ASUS. Tablet so 7 "uhlopriečkou, IPS displejom s rozlíšením 1280x800 bodov a procesorom Tegra 3 mal stáť 250 dolárov. Nakoniec sa "tajomné" zariadenia predstavilo na akciu Google I / O ako Nexus 7 s cenovkou 200 dolárov. V Česku sa tablet, ktorý okúzlil CES 2012, predáva za 6 tisíc a je z neho predajnej hit.
 
Dockovacej stanice Belkin Thunderbolt Express
Majitelia MacBook Air s nadšením privítali predstavenie dockovacej stanice od Belkin. Konektor Thunderbolt je totiž aj po roku a pol od svojho predstavenia v počítačoch od Applu stále popoluškou - existuje len niekoľko zriadenie, ktorá rýchle prenosy dát aj obrazu využijú. Belkin Thuderbolt Express mal patriť k prvým a ponúknuť pripojenie monitora, USB 3.0 zariadenia, gigabitový ethernet a firewire v jednej krabičke. Na stránkach Belkin je po 11 mesiacoch len správa: "This item is coming soon".
 
Lenovo Yoga
"Ohybný" počítač od Lenova s ​​dotykový displejom bol právom v centre pozornosti vedľa konceptu NIKISKI s priehľadným displejom od Intelu. Lenovu sa proti predchádzajúcim zaujímavým konceptom podarilo Yogu doviesť aj na európsky trh v rovnakom roku, kedy sa novinka predstavila prvýkrát. Yoga v Česku zatiaľ nie je vo verzii s procesormi Intel, ale menšia verzia s Tegra 3 už sa dá kúpiť, len 19 tisíc za verziu s Windows RT je celkom dosť.Najväčší veľtrh spotrebnej elektroniky sa v januári zameria na mobilné platenie aj nové obrazové technológie. Cez oficiálne absenciu Microsoftu budú v centre pozornosti aj Windows 8 a tiež príslušenstva pre zariadenia s konektorom Lightning.

Po dlhých rokoch bez prednášky šéfa Microsoftu, ale opäť s rekordnou plochou, začne za necelý mesiac veľtrh spotrebnej elektroniky International CES. Nadchádzajúce ročník sa medzi 8. a 11. januárom 2013 ešte viac sústredí na inovácie a start-upy.
 
Rovnako ako v predchádzajúcich rokoch pokračuje pohlcovanie ďalších menších akcií a odborov. Veľký priestor v januári 2013 dostanú moderné platobné metódy, technológie pre fitness ale aj technológia "na telo" a ohybné displeje.

Českú republiku na CES 2013 zastúpi ako tradične Jablotron, ktorý sa na americkom trhu presadil s dodávkami bezpečnostných systémov pre budovy. Zoner software, ktorý bol na pridružené výstave PMA @ CES 2012, v zozname vystavovateľov pre rok 2013 chýba, rovnako ako v zozname nie je žiadna firma zo Slovenska.
 
Odchod Microsoftu z CES v spojení s Windows 8 nedáva moc zmysel, ale aj bez oficiálnej prítomnosti Microsoftu je isté, že Windows 8 budú všade. Od CES 2013 sa čaká, že výrobcovia predstavia nové zariadenia, ktorá zatiaľ na trhu chýba. Záplava notebookov s dotykovými displejmi je nevyhnutná.




Digitálky aj prvé HD televízory: 10 vecí, ktoré sa predstavili na veľtrhu CES
prejsť do fotogalérie
Mobilné procesory na vzostupe
 
Očakáva sa tiež, že Intel predstaví novú variantu procesorov radu Ivy Bridge s ešte nižšou spotrebou, ale s vyšším výkonom ako existujúci ultramobilný Atom. Intel s atómami dokázal poraziť tradičný výrobca mobilných telefónov v niektorých výkonnostných testoch, ale nVidia a ďalšie získali výhodu vďaka tomu, že Microsoft začal predávať Windows vo verzii pre procesory typu ARM.
 
Procesory pre tablety a hybridy s Windows 8 RT predstaví Qualcomm aj nVidia, teda s najväčšou pravdepodobnosťou. Práve od Qualcommom sa čaká veľa - po úspešnom čipu S4 chcú zákazníci viac a Qualcomm celý CES oficiálne otvorí prednáškou svojho generálneho riaditeľa.
 
Mobilné technológie budú na CES prítomné iv podobe inteligentných telefónov. Špekuluje sa o dvoch hlavných novinkách. Objaví sa niekoľko telefónov s FullHD rozlíšením (prvé modely už sa ukázali v Japonsku a Kórei) a očakáva sa aj komerčné premiéra ohybných displejov.

UltraHD ako hlavný novinka
 
Po 3D technológiu, ktorá v domácnostiach neslávi očakávaný úspech, sa CES 2013 zameria na technológii UltraHD (4k2k). Prvé televízory s týmto rozlíšením sa už predstavili v Berlíne na veľtrhu IFA, ale v januári sa ukáže, nakoľko je reálna masová výroba a ako je pripravená infraštruktúra, hlavne zdroj 4K obrazu - kamery, online služby aj domáce videoservery.
 
Vyššie rozlíšenie a väčšiu uhlopriečky môžu priniesť pre výrobu televízorov väčší impulz ako 3D, ale ziskovosť výrobcov televízorov pod tlakom Samsungu klesá. Pre Sony alebo Panasonic je 4K možno posledná šanca, ako výrobu udržať nad vodou - ak zvládnu vyrábať efektívne, aby sa 4K televízory stali dostupné aj pre zákazníkov mimo zoznamy dolárových milionárov.
 
Technológia na očiach
 
Pravdepodobne vďaka silnej inšpiráciu zo strany Googlu a jeho projektu Google Glass sa jednou z propagovaných oblastí na CES 2013 stane fenomén wearable computingu, teda počítačov nosených na tele.
 
CEA, usporiadateľ veľtrhu CES, už pred začatím veľtrhu ocenila celý rad produktov so zaujímavými technológiami a medzi nimi sa vynímal headset s displejom Vuzix Smart Glasses, ktorý vzor z Googlu nezaprie.
 
Nositeľné počítače budú spojené aj so zdravotníckymi technológiami a hlasovým a pohybovým ovládaním, ktoré je na vzostupe aj vďaka Kinectu od Microsoftu.
 
Nová generácia príslušenstvo
 
Obrovský priestor na CES tradične okupujú výrobcovia príslušenstva pre zariadenia od Applu. Nadchádzajúce CES má potenciál priniesť významný novinky vďaka tomu, že Apple na jeseň predstavil nový konektor Lightning, ktorý aktuálne nájdete v iPhonu 5, iPau s retina obrazovkou aj iPadu mini. A pre tieto zariadenia na trhu v podstate nie je nič, okrem obalov a adaptérov priamo od Applu.
 
V Las Vegas sa tak očakáva záplava upravených reprosústav, hračiek, senzorov a ďalších drobností, ktoré z mobilných zariadení od Applu robia univerzálny zdroj zábavy. Zatiaľ čo zákazníci môžu zmenu konektora kritizovať, výrobcovia majú pred sebou žatvy, a kto príde skôr, získa viac zákazníkov.
 
Ako to dopadlo sa sľuby ročníka 2012
 
Telefóny odolné voči vode
Telefóny s úpravou, ktorá ochráni múdra zariadenia pred poškodením vodou, ukazovalo na CES niekoľko firiem, ale skutočná revolúcia neprišla. Odolnosť svojich zariadení voči vode nakoniec na trh dotiahol Panasonic s neúspešným telefónom Eluga a Sony, ktoré sprchovala tablety a Xperia V na jeseň na veľtrhu IFA. Apple ani Samsung zatiaľ odolnosť voči vode bez vplyvu na vzhľad telefónu neponúkajú a žiadny výrobca zatiaľ neodporúča telefón ako spoločníka pri kúpaní.
 
Lacný tablet s Androidom
Pôvodne sľubovala lacný kvalitný tablet nVidia spolu s ASUS. Tablet so 7 "uhlopriečkou, IPS displejom s rozlíšením 1280x800 bodov a procesorom Tegra 3 mal stáť 250 dolárov. Nakoniec sa "tajomné" zariadenia predstavilo na akciu Google I / O ako Nexus 7 s cenovkou 200 dolárov. V Česku sa tablet, ktorý okúzlil CES 2012, predáva za 6 tisíc a je z neho predajnej hit.
 
Dockovacej stanice Belkin Thunderbolt Express
Majitelia MacBook Air s nadšením privítali predstavenie dockovacej stanice od Belkin. Konektor Thunderbolt je totiž aj po roku a pol od svojho predstavenia v počítačoch od Applu stále popoluškou - existuje len niekoľko zriadenie, ktorá rýchle prenosy dát aj obrazu využijú. Belkin Thuderbolt Express mal patriť k prvým a ponúknuť pripojenie monitora, USB 3.0 zariadenia, gigabitový ethernet a firewire v jednej krabičke. Na stránkach Belkin je po 11 mesiacoch len správa: "This item is coming soon".
 
Lenovo Yoga
"Ohybný" počítač od Lenova s ​​dotykový displejom bol právom v centre pozornosti vedľa konceptu NIKISKI s priehľadným displejom od Intelu. Lenovu sa proti predchádzajúcim zaujímavým konceptom podarilo Yogu doviesť aj na európsky trh v rovnakom roku, kedy sa novinka predstavila prvýkrát. Yoga v Česku zatiaľ nie je vo verzii s procesormi Intel, ale menšia verzia s Tegra 3 už sa dá kúpiť, len 19 tisíc za verziu s Windows RT je celkom dosť.
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. október 2024 09:21