StoryEditor

Extra odolný telefón "Alana Turinga" si už môžete objednať

05.08.2015, 00:00
Autor:
bopbop
Telefón, ktorý je silný zvnútra aj zvonku. Také má byť zariadenie, ktoré oslavuje matematika a kryptografa Alana Turinga.

Turingov telefón, ktorý chce byť najbezpečnejším mobilným zariadením, si už môžete rezervovať na internetovej stránke výrobcu. Dostanete sa tak do zoznamu ľudí, ktorým Turing Robot Industries pošle telefón ako prvým.


Prečítajte si aj: Pred rokmi prelomil nacistickú šifru. Dnes je tu telefón s jeho menom


Práve teraz si môžete zvoliť z troch farebných vyhotovení – Beowulf, Pharaoh a Cardinal. Zvoliť si taktiež môžete veľkosť pamäte telefónu a to 16GB, 64GB a 128GB v cenách 610 dolárov (556 eur), 740 dolárov (675 eur) a 870 dolárov (793 eur).

Posledná stránka, pri objednávaní zariadenia, si od vás vypýta meno, telefónne číslo, e-mailovú adresu a mesto, v ktorom žijete. Objavili sa preto pochybnosti medzi fanúšikmi, či dôverovať takmer neznámej firme a dať jej k dispozícii tieto osobné údaje.

V každom prípade, telefón má celé rady fanúšikov, ktorí ho po internete ospevujú. Nejde pritom o žiaden trhač výkonov, ako informuje theverge.com. Dokonca zariadeniu chýba 3,5 mm jack, ktorý využívajú milovníci hudby a zaobísť sa budete musieť aj bez klasického Micro USB slotu.

Na oplátku ponúkne telefón nie len bezpečie vnútri, ale aj z vonku. Pevná schránka má zabezpečiť vaše dáta pred mechanickým poškodením. Obal tvorí zliatina s názvom likvidmorfium, ktorá je podľa autorov pevnejšia ako oceľ či titán. Turing Phone obsahuje ale aj obvyklý plast či hliník.

Po softvérovej stránke použil výrobca decentralizovanú overovaciu statickú výmenu kľúčov. Vďaka anonymnej distribučnej infraštruktúre týchto šifrovacích kľúčov nie je možné Turing Phone identifikovať treťou osobou. Nech to už znamená čokoľvek, budúci užívatelia telefónu od Turing Robot Industries softvéru veria. Aký bude skutočný dopyt po novom zariadení, uvidíme o pár týždňov, keďže britská spoločnosť v minulosti povedala, že s rozposielaním zariadenia začne približne mesiac po otvorení predobjednávok.

01 - Modified: 2007-08-12 09:38:00 - Feat.: 0 - Title: Prehodnotenie úverových rizík je zvládnuteľné
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
08. máj 2024 21:22