StoryEditor

Milionárom z detskej izby môžete byť aj vy. Stačí len kamera

08.08.2014, 11:19
Jednoduché, vtipné a zábavné. Ak zaujmete masy, môžete na Youtube zarábať aj milión eur mesačne.

Možno ste o tom  doteraz ani len netušili, no na YouTube môžete ako tvorca videí zarábať veľmi slušné peniaze.  Pre ilustráciu hovorím o miliónoch eur ročne. Teda Google vám platí za to, že si vaše videá pozrú tisíce ľudí a klikajú na reklamu. Čím lepší obsah, tím viac klikov a samozrejme aj peňazí. A nato, aby ste uspeli, nemusíte byť režisérom z Hollywoodu. Stačí vám obyčajná webová kamera, zmysel pre humor a nápad.

Najúspešnejším autorom na YouTube je kanál švédskeho hráča Pewdiepie, ktorý natáča sám seba ako  hrá hry. Áno, to je celé, sadne si pred počítač či hernú konzolu a komentuje to, čo práve hrá. Video následne zostrihá a už len čaká jeho úspech. Takto získal 30 miliónov odoberateľov a jeho ročná odmena z Youtube sa pohybuje odhadom na úrovni od dvoch do 16 miliónov eur. Všetko záleží od klikov za reklamu či počtu vzhliadnutí videa. Teda švédsky hráč si minimálne za mesiac zarobí asi 170 tisíc eur, čo je rozprávková odmena. Jeho najúspešnejšie video si môžete pozrieť pod týmto odstavcom. Mimochodom zarobilo mu minimálne jeden milión starých slovenských korún.

Ďalším z najúspešnejších je kanál dievčaťa (Disneycellectorbr), ktorá nahráva a kupuje rôzne Disney postavičky. Má dva milióny odoberateľov a za rok môže zarobiť aj desať miliónov eur. Mesačne môže byť jej minimálny zisk okolo 100 tisíc eur. Najpozeranejšie video má takmer sto miliónov prezretí, je o ukážke zberateľskej edície veľkonočných vajec s rôznymi postavičkami.

Ďalší milionársky kanál pochádza od tvorcov z Ruska. Tí však majú s videami omnoho viac práce. Animujú a vytvárajú rôzne vtipné seriály či rozprávky. Celý kanál však mieri len na ruský trh, no napriek tomu má cez dva milióny odoberateľov a predpokladaný ročný zisk od 500 tisíc do piatich miliónov eur.

Prezeranie takzvaných let’s playov, teda videí, kde sa hráč nahráva ako hrá jednotlivé hry a komentuje to, je mimoriadne populárne. Španielsky kanál Vegetta777 tak vie podľa štatistík zarobiť od 50 do 400 tisíc eur mesačne. Rovnako sú veľmi úspešné rôzne komediálne kanály ako Smosh či hudobné videá. Ich tvorcovia vedia získať z tejto služby veľmi slušné zárobky.

Youtube na Slovensku

Najúspešnejší slovenský kanál, ktorý zarába na YouTube, patrí Patrikovi „Rytmusovi“ Vrbovskému. Ten má cez tristotisíc odoberateľov a jeho ročný zisk len z YouTube sa môže pohybovať podľa serveru socialblade.com od 20 do 200 tisíc eur. Upozorňujem, že čísla však môžu byť skreslené, keďže na Slovensku sú rozdielne sadzby ako v zahraničí. No Rytmus nie je jediný, kto na Youtube zarába. Medzi ďalšie úspešné kanály zo Slovenska patrí kánal Henrichachberger, ktorý sa rovnako venuje hudbe či Zhasnimotivation o kulturistike. Oba kanály môžu v najlepšom prípade zarábať 20 tisíc ročne.

Možno ste už počuli aj o úspešnom slovenskom videoblogerovi, ktorý má prezývku Gogo. Je to študent strednej umeleckej školy, ktorý má cez 700 tisíc odberov, čo je na slovenské pomery neuveriteľné číslo. Rovnako sa venuje nahrávaním let’s playov a zarobí tým určite viac ako kamaráti na brigáde. Jeho mesačný príjem môže byť okolo tisíc až do 10 tisíc eur. Podľa vyjadrenia Daniela Štraucha, ktorý sa za prezývkou Gogo skrýva, sa jeho zárobok v priemere pohybuje okolo spodnej hranice.

Zdroj: Socialblade

Snímky: facebook.com/rytmusjepan, archív

01 - Modified: 2006-09-10 09:10:00 - Feat.: 0 - Title: Paroubek vyzval premiéra Topolánka na rezignáciu
01 - Modified: 2024-04-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Instagramový trend Cash Catch dorazil aj k nám. Kde na Slovensku môžeš nájsť ukryté peniaze? 02 - Modified: 2024-04-14 20:37:28 - Feat.: - Title: Slováci sa pustili do investícií smelšie. V tomto držíme peniaze 03 - Modified: 2024-04-08 07:47:30 - Feat.: - Title: Žena vyhrala v lotérii 1,3 milióna, okamžite sa rozviedla s manželom. Ten to zistil a daj ju na súd, pripravil ju o celú sumu 04 - Modified: 2024-04-05 08:00:00 - Feat.: - Title: Tento štát zistil, že má na účte 1,8 miliardy navyše. Nikto nevie, odkiaľ sa vzali ani čo s nimi robiť 05 - Modified: 2024-04-05 07:00:00 - Feat.: - Title: Prečo sme schopní stráviť nekonečné hodiny v obchodných centrách? Môže za to nenápadný trik, ktorý si si určite nevšimol
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 00:26