StoryEditor

Top model HTC prekvapil len fotoaparátom. Ostatné odkukal

26.03.2014, 00:12
Autor:
dpidpi
Duálny blesk, zlatá farba či extrémny režim šetrenia energie. Všetky inovácie už priniesla konkurencia.

Zatiaľ čo juhokórejský Samsung či americký Apple kraľujú v predajoch smartfónov, HTC ťahá za kratší koniec. Bývalý gigant vypadol z top 10 najväčších producentov mobilných telefónov a jeho svetový podiel je v súčasnosti asi na úrovni dvoch percent. Aktualizácia vlajkovej lode je pre spoločnosť HTC tak veľmi dôležitá. „Sme veľmi nadšení,“ uviedla predsedníčka HTC Cher Wang pri uvedení smartfónu. Ten sa dostane do predaja prakticky okamžite. Už začiatkom apríla za doteraz neznámu cenu, no Slovensko príde na rad až v máji. Zásadných zmien na telefóne ale nie je veľa.

Najväčšou zmenou oproti minulej generácií je použitie dvoch fotoaparátov na zadnej strane či vylepšenie vlastnej nadstavby Androidu, ktorá nesie meno HTC Sense. Telefón dokáže vďaka dvom snímačom na zadnej strane napríklad dokonalejšie vnímať hĺbku prostredia. Fotografiu je možné aj po nasnímaní preostrovať či dosiahnuť softvérovo takzvaný bokeh, čo je efekt rozostreného pozadia s jasným predmetom na popredí. Rovnako je možné vytvárať snímky s malým 3D efektom priestoru.

O úspechu rozhodne aj cena

Telefón dostal aj nový zaujímavý obal, ktorý ukáže počasie, presný čas či meno volajúceho bez toho, aby ste ho museli otvárať a pracovať s HTC. Rovnako je kompatibilný s gestami, ktoré môžete robiť ako na vypnutej obrazovke tak na ploche obale. Napríklad ako staršia Nokia N9 či nové LG vie smartfón dvojitým poťukaním na displeji zobraziť presný čas.

Nový model One pobral rovnako to najlepšie od konkurencie, a tak už obsahuje dvojitý LED blesk, možnosť spomaliť určitú sekvenciu videa, mód má extrémnu výdrž batérie, či zdvihnutie hovoru len priložením telefónu k uchu. Rovnako sa zrejme kvôli lepšej konkurencieschopnosti so Samsungom vrátila podpora microSD kariet. Niektoré softvérové funkcie dostanú aj používatelia staršieho HTC One z minulého roka prostredníctvom aktualizácie. 

Samozrejme došlo aj k úprave hardvéru, a tak HTC One dostane päť palcový Full HD displej, jeden z najvýkonnejších procesorov (Snapdragon 801) či 2 GB pamäte RAM. Silnejšia bude aj batéria či stereoreproduktory na prednej strane. Celkovo je však nové HTC One s označením M8 len vylepšením toho staršieho. A to bude na väčší úspech a ohrozenie iných výrobcov zrejme málo. O všetkom však ešte môže rozhodnúť cena. 

Snímky: Reuters

Zdroj: HTC

01 - Modified: 2006-03-14 10:15:00 - Feat.: 0 - Title: Zahraničný obchod SR dosiahol v roku 2004 pasívne saldo 50,4 miliardy Sk
01 - Modified: 2024-04-25 12:03:56 - Feat.: - Title: Samsung prináša podarenú štýlovku. Pokúsi sa s ňou uspieť na trhu, kde sa mu dlho nedarí 02 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 03 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 04 - Modified: 2024-04-11 08:19:21 - Feat.: - Title: Na tovar z Temu sme sa dívali s hrôzou. Značková konkurencia je úplne inde 05 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 04:54