StoryEditor

Apple chce opäť zmeniť svet. Novými hodinkami

21.06.2014, 18:37
Autor:
dpidpi
Budú mať desať senzorov, monitorujú zdravie a ponúknu až 2,5 palcový displej.

Plán Applu je jasný. Chce úplne ovládnuť a zmeniť trh s inteligentnými hodinkami. Doteraz sa ich predáva približne 3 milióny kusov za kvartál, čo je asi jedno percento trhu oproti smartfónom.  

Spoločnosť Apple chce ale len do konca roka predať 10 až 15 miliónov svojich smart hodiniek, čo je približne množstvo, aké sa nepodarí predať všetkým ostatným výrobcom inteligentných hodiniek spolu za celý rok. 

Agentúra Reuters dokonca tvrdí, že ich zdroj hovorí o čísle 50 miliónov kusov za rok, čo by 25 násobne prekonalo napríklad hodnotu expedovaných hodiniek Samsung. Ten si drží v súčasnosti 71 percent trhu. 

Opäť chce zmeniť svet

Po revolúcií v smartfónoch s telefónom iPhone či po úplnej zmene trhu s tabletmi vďaka iPadu sa od Applu očakáva opäť prelomový produkt. Ten posledný, iPad, ešte predstavil sám Steve Jobs v roku 2010. 

Hodinky, ktoré sa zatiaľ nazývajú iWatch, budú mať podľa informácií z The Wall Street Journal a agentúry Reuters viacero vyhotovení. Top edícia by mala mať až 2,5 palcový zahnutý displej, čo je úplne v rozpore so súčasným trendom. Maximálne uhlopriečky sú približne až o palec (2,5 centimetra) menšie.

Napríklad Galaxy Gear 2 majú plochý 1,63 palcový displej. 

Displej má pre Apple vyrábať spoločnosť LG. Hodinky budú plné rôznych senzorov, ktorých má byť dokonca až desať. Apple by mal v hodinkách integrovať systém, ktorý odmerá krvný tlak, teplotu či pulz. Spolu má ísť o výborný koncept, ktorý bude dohliadať na zdravie či pomáhať pri športe. Tento smer naznačil už aj operačný systém iOS 8. 

Len s iPhonom

Odhaduje sa, že hodinky budú nabíjané bezdrôtovo, čo v súčasnosti dokáže len jeden konkurent. Prvé kusy na testovanie sa už majú vyrábať v Ázii. Hodinky dostanú obdĺžnikovitý tvar a samozrejme dotykové ovládanie. 

Apple sa má podľa informácií sústrediť okrem dizajnu či hardvéru najmä na softvérovú podobu. Teda napríklad aj keď iPhone nemá najsilnejší hardvér na svete, výhody má najmä v softvéri, ktorý beží stabilne, a má mnoho prispôsobených aplikácií. 

Na hodinkách majú podľa The Wall Street Journal pracovať špičkoví módni návrhári, priemyselní inžinieri či odborníci zo zdravotníckych zariadení. Ukázali sa informácie, ktoré priniesol portál macrumors.com, kde hodinky majú putovať na testovanie najlepším atlétom. 

Predpokladá sa, že hodinky budú spolupracovať len s telefónmi iPhone. Ostrá výroba prvých kusov začne už budúci mesiac a predstavenie sa má konať v októbri. Teda asi mesiac po ukázaní nového iPhonu 6. No Apple môže spojiť obe tlačové konferencie do jedného celku.

Okrem iWatch a iPhonu sa v septembri alebo októbri očakávajú nové tablety iPad. Tie by už mali mať podporu rozoznávania odtlačkov prstov, ako má iPhone 5s. 

Cena nových hodiniek iWatch nie je známa, no podľa našich odhadov sa môže vyšplhať aj na hodnotu okolo 500 eur.

Snímky: hicomm.gb

01 - Modified: 2006-07-05 05:00:00 - Feat.: 0 - Title: Economic News SUMMARY, July 4
01 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 02 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 03 - Modified: 2024-04-11 08:19:21 - Feat.: - Title: Na tovar z Temu sme sa dívali s hrôzou. Značková konkurencia je úplne inde 04 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý 05 - Modified: 2024-04-10 14:00:00 - Feat.: - Title: Samsung obmedzí procesory od konkurencie. Použije svoje vlastné
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 22:21