StoryEditor

Pozrite si aplikácie, ktorým Apple vyhlásil vojnu

12.06.2013, 17:12
Autor:
redred
Apple do nového operačného systému pridal novinky, ktoré nahradia aplikácie konkurentov.

Apple predstavil v novom systém iOS veľké množstvo nových funkcií svojich zariadení. Niektoré z nich nahrádzajú už teraz fungujúce a obľúbené aplikácie.

Portál BusinessInsider.com vybral 15 produktov, ktoré Apple vyzval do priameho súboja.

Ak máte automobil, ktorý dokáže spolupracovať so smartfónmi, do výhody sa dostáva iOS. Má v sebe zabudované funkcie na pomáhanie vodičom, ktoré doteraz bolo nutné stiahnuť osobitne.

AirDrop umožňuje zdieľať bezdrôtovo súbory s iPhonmi a iPadmi. Aplikácie ako Bump teda nebudú potrebné.


Nová aplikácia na posielanie správ vás konečne možno donúti zbaviť sa WhatsApp.


FaceTime Audio úplne odstaví aplikácie ako Skype a Viber. Teraz môžete telefonovať cez internet priamo zo zabudovanej aplikácie.


Apple prerobil aj aplikáciu na počasie. Ponúka viac informácií a vyzerá oveľa lepšie. Konkurovať tak bude aplikácii od Yahoo, používa aj rovnaké dáta.


Mac OS X po novom má zabudovaného manažéra hesiel, ktorý funguje aj na zariadeniach, ktoré využívajú iOS. Aplikácie ako 1Password alebo LastPass by sa mali začať obávať.


Nové iTunes Radio môže znamenať problémy pre aplikáciu Pandora.


Nová verzia prehliadača Safari vyzerá skvele. Zároveň je rýchlejšia ako Google Chrome.


Nová aplikácia pre ovládanie fotoaparátu má zabudované filtre, vďaka ktorým možno zabudnete na Instagram.


Vylepšený kalendár dokáže spolupracovať s Facebookom aj s mapami. Momentálne je preferovanou aplikáciu na tieto účely Fantastical, to sa však môže čoskoro zmeniť.


iBooks na stolových počítačoch vyzýva do súboja Kindle Desktop Reader od Amazonu.


Už nie je potrebné inštalovať aplikácie pre prípad, že svoj iPhone stratíte. Teraz vám Apple dovolí ho na diaľku aj vypnúť. Telefón nebude znova fungovať, ak do neho používateľ nezadá Apple ID a heslo.


iWork in The Cloud pracuje s dokumentami na internete. Nahradí tak služby Google Docs.


V novom Control Center je možné spustiť svetlo s využitím blesku fotoaparátu. Do iPhonu už nebudete potrebovať sťahovať aplikácie, ktorých jedinou úlohou bolo rozsvietiť blesk.


Aplikácia, ktorá spravuje fotografie dokáže vytvárať fotoalbumy. Tie prepájajú fotky podľa miesta a času. Obľúbené aplikácie ako Flayvr ale Wide Angle tak už nebudú potrebné.


01 - Modified: 2022-03-04 11:51:18 - Feat.: - Title: Rusi sa už neposadia do švédskych sedačiek v teplákoch od Nike. Svoju činnosť pozastavuje v Rusku aj Airbnb 02 - Modified: 2021-12-12 22:58:26 - Feat.: - Title: iPhone 13 mini je malá raketa 03 - Modified: 2021-11-28 18:19:35 - Feat.: - Title: Hľadáte bezdrôtové slúchadlá? Tu je náš pestrý výber do 200 eur 04 - Modified: 2021-10-29 13:26:40 - Feat.: - Title: S týmito telefónmi spravíte najlepšie fotky 05 - Modified: 2021-08-09 07:56:35 - Feat.: - Title: Apple vyráža do boja proti pedofílii: V iPhonoch chce hľadať fotky zneužívaných detí
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 14:34