StoryEditor

Nový tromf Samsungu je odhalený. Mobil, čo vyvoláva veľa otázok

25.07.2014, 08:21

Ešte pred uvedením nového Galaxy S5 sa objavovali správy o chystanej vylepšenej verzii s kovovým telom. Model Galaxy Alpha je ale v skutočnosti iba štýlový smartfón s výbavou horšou ako vrcholný model.

Na Samsung s kovovým telom sa čaká dlho. Mnoho užívateľov si síce dlhodobý "plastový štýl" Samsungu pochvaľuje, ale na druhej strane Samsung trochu prestrelil s cenovkou nového modelu Galaxy S5, ktorý plastový kryt ako rad predchodcov stále má.

Cena vyše 600 eur je síce možno ospravedlniteľná u nového HTC One M8 s perfektným spracovaním kovového tela, ale chcieť podobnú sumu za stále plastový Galaxy S5 je od Samsungu trúfalosť, ktorá sa mu podľa posledných informácií príliš nevypláca.

Novinka v Samsungu

V Samsungu si teda povedali, že to s kovom skúsia. Dlho kolovali špekulácie o špičkovom modeli označovanom ako Galaxy S5 Prime alebo Galaxy F, ktorý mal byť vylepšeným modelom Galaxy S5. Skutočnosť je ale iná. Ako dokazujú uniknuté zábery a informácie zo servera SamMobile, chystaný model Galaxy Alpha bude štýlový mobil s výbavou pod súčasným vrcholným modelom Galaxy S5.

A ani s tým kovom to nie je tak horúce. Nový Samsung totiž bude mať iba kovový rámik. Chrbát telefónu budú opäť v štýle modelu Galaxy S5, teda plastová s perforáciou. Vzhľad telefónu pripomína staršie hranatejšie Samsung Galaxy S II, juhokórejský výrobca sa tak možno odvracia od svojho súčasného zaobleného dizajnu.

Výbava síce nie je zatiaľ úplne známa, ale z fotografií je zrejmé, že model Galaxy Alpha s typovým označením SM-G850 je o poznanie menší ako model Galaxy S5. Potvrdzujú sa tak informácie o použití 4,7 palcového displeja. Rozlíšenie displeja zatiaľ známe nie je, pravdepodobne bude mať iba HD rozlíšenie 1 280 x 720 obrazových bodov. Server SamMobile informuje o rovnakom displeji, aký používa model Galaxy S III. Ten má však uhlopriečku 4,8 palca.

Že ide v prípade modelu Galaxy Alpha o štýlovku, dokazuje absencia slotu pre pamäťové karty. Teda niečoho, čoho sa Samsung doteraz nechcel vzdať. Novinka by tak mala byť prvým Samsungom s androidom bez rozšíriteľnej pamäti, ak teda nepočítame modely Galaxy Nexus vyrábané na zákazku pre Google. Ovšem vstavaná pamäť 32 GB by mala vystačiť aj náročným užívateľom.

Chcú konkurovať novému iPhonu

Ako dokazujú zábery zo servera Tinhte.vn, Samsung naďalej zostáva verný aspoň výmennej batérii. Rovnako ako nové modely série Galaxy S5 aj pripravovaná novinka bude mať senzor odtlačkov prstov v ústrednom tlačidle pod displejom. A rovnako ako nové iPhone aj nový Samsung bude používať nanoSIM kartu.

Nový Samsung Galaxy Alpha by mal byť predstavený 13. augusta. Hovorí sa o obmedzenom uvedení. To by mohlo znamenať predaj len na domácom juhokórejskom trhu, ako v prípade modelu Galaxy S5 LTE-A s displejom s ultravyskovým rozlíšením QHD.

Pripravovaný "kovový" model by sa ale Samsungu hodil globálne, aby ho postavil proti novému iPhonu 6. Ten má mať v základnej verzii tiež 4,7 palcový displej. Absencia slotu pre pamäťové karty sa v prípade iPhonov na predajoch nijako nepodpisuje. Podľa známeho ruského novinára Eldara Murtazina má byť nový Samsung Galaxy Alpha o niečo lacnejší ako model Galaxy S5.

zdroj: idnes.cz

01 - Modified: 2006-08-20 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Boeing končí s výrobou C-17
01 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 02 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 03 - Modified: 2024-04-11 08:19:21 - Feat.: - Title: Na tovar z Temu sme sa dívali s hrôzou. Značková konkurencia je úplne inde 04 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý 05 - Modified: 2024-04-10 14:00:00 - Feat.: - Title: Samsung obmedzí procesory od konkurencie. Použije svoje vlastné
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 07:01