StoryEditor

Hodinky od Applu vydržia ukazovať čas len tri hodiny

24.01.2015, 23:00
Autor:
dpidpi
Príchod na trh sa už raz odložil. Výdrž batérie má byť najväčším problémom nových Apple Watch.

Jednou z najočakávanejších udalostí v mobilnom segmente minulého roka mal byť príchod hodiniek od spoločnosti Apple. Nestalo sa tak. Špekulácie teraz ukazujú, že Apple má problém vyrobiť svoje hodinky podľa predstáv. Najmä kvôli výdrži batérie. Tú zatiaľ oficiálne nikde neprezradil a zdá sa, že s ňou má veľký problém.

Apple Watch majú totiž desiatky senzorov, detailnú obrazovku, no najmä procesor S1, ktorý má byť  vo svete hodiniek super výkonný. Prakticky je svojim výkonom ekvivalentom čipu A5, ktorý Apple používa v iPhone 4S, iPade mini či iPade 2.

Hodinky sa musia svojimi vlastnosťami podobať na všetky výrobky od Applu. Bezchybný a plynulý chod pri všetkých rôznych aplikáciách ale robí problém malej batérii. Technológia totiž nenapreduje tak rýchlo a jej kapacita sa má drasticky odzrkadľovať na výdrži. 

Nabíjajú sa pomaly

Podľa správ, ktoré priniesol portál 9to5Mac.com, Apple robí všetko preto, aby jeho hodinky vydržali aspoň jeden deň štandardného využívania. Presnejšie aby prístroj zvládol 19 hodín aktívneho a pasívneho používania, kým sa opäť nepripojí k nabíjačke. 

Tá je však podľa informácií zdrojom ďalších problémov. Apple Watch sa nabíjajú „bezdrôtovo“, len položením na špeciálnu magnetickú podložku, a tá nemá dobíjať hodinky dostatočne rýchlo. 

Konkurencia vydrží aj dva dni so zapnutou obrazovkou

Apple Watch majú podľa správ vydržať pri aktívnom využívať dva a pol až štyri hodiny. Pokiaľ budú len na svojej obrazovke ukazovať čas, vybijú sa už za tri hodiny. Čas budú hodinky ukazovať, len ak sa na ne pozriete, teda pokiaľ rukou vykonáte pohyb, ktorý hodinky vyhodnotia tým, že zapnú obrazovku. 

V súčasnosti majú inžinieri v Apple optimalizovať systém hodiniek tak, aby bol pre používateľov prijateľný. Očakávaný príchod hodiniek je stanovený na marec a cena sa má pohybovať podľa odhadov na úrovni 400 eur. V základnej verzii. Ďalšie a prémiovejšie vyhotovenia majú byť drahšie. Verzia so zlatými hodinkami má dosahovať cenu niekoľko tisíc eur. 

Konkurencia v súčasnosti poskytuje množstvo zaujímavých modelov, ktoré dosahujú výdrž napríklad aj dva dni pri zobrazenom čase (LG G Watch R) alebo zahnutý veľký displej spolu so SIM kartou (Samsung Galaxy Gear S viac TU).

Zdroj: 9to5mac.com

Snímky: Reuters

01 - Modified: 2007-02-25 07:49:00 - Feat.: 0 - Title: Európska sonda Rosetta preletela tesne nad povrchom Marsu
01 - Modified: 2024-03-24 12:11:11 - Feat.: - Title: Hodinky nie sú len praktickým, ale aj estetickým doplnkom: Naučte sa ich ladiť aj so zvyškom outfitu 02 - Modified: 2024-03-04 09:43:48 - Feat.: - Title: Hodinky G-SHOCK: Odolnosť overená v boji 03 - Modified: 2024-02-29 06:30:00 - Feat.: - Title: V službách času: Spoznajte zákutia slovenského hodinárstva, lukratívneho remesla, ktoré (ne)vymiera 04 - Modified: 2024-01-25 10:25:39 - Feat.: - Title: Hodinky, ktoré zachraňujú život. Zabezpečia pomoc v krízovej situácii 05 - Modified: 2024-01-18 09:35:13 - Feat.: - Title: Colníci silnejší ako Terminátor. Schwarzenegger nepreclil luxusné hodinky, zadržali ho na letisku
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 15:45