StoryEditor

V Bratislave sa zídu veľké mená na konferencii mobilných Appiek

16.05.2015, 00:00
Autor:
bopbop
Fakulta informatiky privíta jedinečnú konferenciu. Pre priaznivcov aplikácii to je skvelá príležitosť naučiť sa nové veci a spýtať sa na cenné rady.

Konferencia je rozdelená na niekoľko sekcií ako Vývoj, Dizajn, Biznis a Financovanie. Je zameraná na osobný kontakt, vzdelávanie z reálneho života a zábavný spoločenský program podporujúci networking.

"Myslíme si, že treba viac spájať svet vývojárov a dizajnérov s investormi a biznis ľuďmi, pretože naprogramovať alebo nadizajnovať výborný produkt nestačí. Je dôležité priniesť informácie z reálneho sveta,” hovorí hlavný organizátor Samuel Pokorný. “Našim zámerom bolo priniesť konferenciu prostredníctvom ktorej skúsení spíkri skutočne pomôžu vývojárom zlepšiť ich produkty a služby.”

Snímka: Flickr.com - konferencia MobCon v Minneapolise

Témy MobConu sú skutočne zaujímavé. Carlos Condé z Amazon Web Services sa bude venovať téme backendu mobilných aplikácií. Za oblasť biznis určite upúta vašu pozornosť Lubo Smid zo STRV alebo Michal Štencl zo Sygicu. Dozviete sa aj ako sa správne starať o užívateľov aby vám radi miňali peniaze od Šimona Šicka z Pixelfederation, alebo aké sú možnosti monetizácie mobilných appiek od Juraja Stankaya z Google.  

Plánujte si vlastný startup

Na tému startupov a rady čomu sa vyvarovať sa vyjadrí Tomáš Baran zo startupu Goldee, chalani z CulCharge zase povedia ako spustiť úspešnú crowdfundingovú kampaň a investori z Neulogy a Launcher prídu poradiť ako si pripraviť projekt na financovanie.

MobCon sa venuje aj praktickým témam a to ako správne testovať apku, ako minimalizovať straty na projekte alebo ako si uľahčiť vývoj na iOS a Android.

Aby Vám z toho ale nenarástli veľké hlavy, tak je MobCon odľahčený vystúpením kapely Walter Schnitzellson a zábavným vstupom Jána Gorduliča.

Konferenciu zakončia Lightning talks do ktorých sa môže prihlásiť každý kto by chcel v krátkosti odprezentovať svoj startup, nápad, myšlienku alebo len zabaviť publikum.

Konferencia MobCon sa uskutoční 27. mája na Fakulte informatiky a informačných technológií STU.

01 - Modified: 2024-04-16 17:16:54 - Feat.: - Title: Európska únia vyčlenila 3,5 miliardy eur na ochranu morí a oceánov v tomto roku 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 03 - Modified: 2024-04-15 13:42:00 - Feat.: - Title: Alagič sa kajá: Firma jej zrušila biznisovú spoluprácu kvôli Pellegrinimu. Najprv penila, teraz toto! 04 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Roboty operujú v Banskej Bystrici, Martine aj Bratislave, no nemusia byť všade, hovorí pre HN detský chirurg 05 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 05:46