StoryEditor

Kiska valcuje Facebook. Je naobľúbenejším prezidentom

05.07.2014, 21:16
Ani jeden z našich susedov nemá populárnejšieho prezidenta na sociálnych sieťach.

Kiska 110-tisíc fanúšikov a Zeman 14-tisíc fanúšikov. Aj napriek tomu, že má Česko dvakrát toľko obyvateľov, Andrej Kiska svojho „kolegu“ z druhej strany Moravy predbehol. Náš nový prezident nezabúda, že dnes je rok 2014 a na svoju propagáciu či pohľad do zákulisia svojho života využíva aj sociálne siete. A robí to brilantne. 

Lepší ako Putin

Nemusíte ani študovať jeho oficiálny program a ihneď vidíte, kde bol a čo prakticky robil. Niekedy aj viac, napríklad nákup na večeru. Z nášho okolia Kisku dobieha len prezident Poľska, Bronisław Komorowski, ktorý nazbieral 83-tisíc fanúšikov. Náš severný sused má však oproti Slovensku päťkrát väčšiu populáciu na Facebooku, cez desať miliónov zaregistrovaných profilov. 

Ak by som štatistiku trošku pritiahol, tak v prepočte na obyvateľov je Kiska na Facebooku populárnejší než Putin, ktorý má za sebou skoro 150-miliónov Rusov, z toho 600-tisíc na Facebooku. V Rusku je však Facebook malou sociálnou sieťou, hlavnú úlohu tam hrá VKontakte s desiatkami miliónov používateľov. 

Maďarský prezident János Áder cez Facebook alebo Twitter nekomunikuje, rovnako Porošenka, prezidenta Ukrajiny, zastupuje na Facebooku len jeho úrad. Ten má len cez 12-tisíc fanúšikov. Príčinou je rovnako malá popularita Facebooku oproti VKontakte, ktorá je nesmierne obľúbená v postsovietskych krajinách. Na nich však prezidenti svoje stránky nemajú. 

Toto bola najzdieľanejšia fotografia na Twitteri. Až do tohtoročných Oscarov

Najväčší je Obama

Náš západný sused, Rakúsko, s prezidentom Heinzom Fischerom má na konte 45-tisíc fanúšikov. Kiska tak osloví len na Facebooku pomerne veľkú časť Slovákov a má spomedzi ostatných veľmi slušný výsledok. Rezervu má na Twitteri, ktorý ale na Slovensku nevyužíva mnoho ľudí. Tam ho predbehol Zeman aj Komorowski. Kiska vypublikoval zatiaľ len dve správy. 

Aj napriek tomu je najpopulárnejším slovenským politikom na sociálnych sieťach. Za ním nasleduje Radoslav Prochádzka a Monika Flašíková-Beňová, obaja s počtom okolo 30-tisíc fanúšikov. 

Náš bývalý prezident Ivan Gašparovič cez sociálne médiá nekomunikoval vôbec a najväčší Kiskov súper Robert Fico fanúšikovskú stránku nemá. Využíva na Facebooku formu osobného profilu, kde ho môžete nasledovať. Tam dosiahol takmer päťtisíc odberov. 

Kráľom sociálnych sietí je však americký prezident Barack Obama. Ten má 41 miliónov fanúšikov na Facebooku a ďalších 43 miliónov na Twitteri

Dôležitosť internetu a samotných sociálnych sietí bude len narastať, keďže počet ľudí či príspevkov alebo informácií, ktoré sa takto rozšíria, je stále väčší. 

 

 

Zdroj: Facebook

Snímky: Peter Mayer / HN, Twitter - Obama

01 - Modified: 2006-07-24 09:18:00 - Feat.: 0 - Title: Veľká Británia: Motýle miznú z prírody, ochranári sú znepokojení
01 - Modified: 2024-03-18 12:22:39 - Feat.: - Title: Český exprezident Zeman je pri vedomí. Ostáva v pražskej nemocnici, dĺžku hospitalizácie nemožno predpovedať 02 - Modified: 2023-12-02 18:15:30 - Feat.: - Title: Bývalému ukrajinskému prezidentovi nedovolili odísť z krajiny, plánoval sa stretnúť s Orbánom 03 - Modified: 2023-06-23 12:50:31 - Feat.: - Title: Ponorka Titan dostala viac pozornosti ako stovky nezvestných migrantov. Obama kritizuje ignoráciu 04 - Modified: 2023-03-30 18:59:24 - Feat.: - Title: Muskov profil sa stal najsledovanejším na Twitteri, predbehol Obamu 05 - Modified: 2023-03-09 06:22:11 - Feat.: - Title: Petr Pavel sa vo štvrtok stane novým českým prezidentom, nahradí Zemana. Jeho tím avizuje prekvapenia
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 00:05