StoryEditor

Zabudnite na Office. Na dovolenke používajte Instagram

26.06.2014, 08:57
Autor:
dpidpi
Výber najlepších aplikácií do tabletu či telefónu, aby ste „prežili“ výlet do zahraničia sám alebo s celou rodinou.

Ako byť kráľom Facebooku – Instagram

Či si už fotografujete jedlo, pláže, pamiatky alebo robíte selfie – táto aplikácia z vás urobí lepšieho „fotografa“. V súčasnosti to je najpoužívanejší doplnok pre spracovanie snímok a publikovanie na sociálnych sieťach.

Instagram je doménou najmä mladších ľudí, kde ponúka rýchle a jednoduché zdieľanie či ukladanie akýchkoľvek fotografií a dokonca aj 15-sekundových videí. Pri snímkach do rodinného albumu ju však nepoužívajte.

iOS – zadarmo

Android – zadarmo

Dokáže aj nemožné – Kayak

Letenka z Bratislavy do New Yorku? Žiadny problém, aj táto aplikácia vám ukáže potenciál nášho letiska. Výborne spracovaná aplikácia kontroluje všetky dostupné lety a nájde aj spojenie Bratislava – New York, samozrejme, s prestupom.

Vo veľmi prehľadnom systéme dokážete rýchlo nájsť najlacnejšie spojenie do želanej destinácie a dokonca si ho bez väčších problémov aj zaplatiť. Kayak ponúka pritom široké možnosti pri hľadaní správneho letu. Navyše zarezervuje auto, hotel alebo vás môže upozorňovať na lacné letenky.

iOS – zadarmo

Android – zadarmo

Vyrieši prekladanie – iTranslate

Ak ovládate čínsky, švédsky, turecký alebo thajský jazyk, patríte medzi tých šikovnejších a nemusíte ďalej čítať. Pre všetkých ostatných tu je okamžitý slovník, ktorý prekladá hovorené slovo. Zabudnite tak na vyťukávanie fráz do telefónu. iTranslate funguje priamou formou hovorenej reči.

Ak teda nerozumiete, čo sa vám napríklad taxikár v Japonsku snaží povedať, jednoducho vytiahnite telefón. On reč spracuje a povie vám výsledok, a to dokonca v slovenčine, čo je viac než unikátne. Kvalita a presnosť je navyše vynikajúca. Pre funkčnosť však, žiaľ, potrebujete dátové spojenie, čo je pri cenách roamingu mimo EÚ drahé.

No ako záložné riešenie, skvelá pomoc.

iOS – 1,79 eura

Android – zadarmo

Ukáže najkrajšie miesta – Lonely Planet

Chystáte sa do cudziny a chcete o nej maximum informácií? Ak vám nerobí problém anglický jazyk, určite využite služby Lonely Planet. Aplikácia ponúka množstvo špecializovaných turistických sprievodcov s maximom informácií, no v praktickej forme. Nečakajte sprievodcu v PDF súbore.

Lonely Planet ako jeden z najlepších cestovateľských sprievodcov naplno využíva moderné technológie a potenciál dotykových obrazoviek.

iOS – podľa druhu sprievodcu

Android – (fungujú len PDF knihy, Google na Slovensku knihy zatiaľ nepredáva)

Ovládne počasie – Yahoo weather

Tablet alebo telefón ovládať počasie (zatiaľ) cez aplikáciu nevie, ale aspoň vás pripraví, čo treba čakať. Yahoo weather je jedna z najobľúbenejších aplikácií na počasie, ktorá obsahuje výborne spracované prostredie a ponúka podrobnú predpoveď s informáciami, ako napríklad kedy zapadá slnko, aká je pravdepodobnosť zrážok, či aký silný vietor môžete očakávať.

Yahoo dopĺňa každé mesto aj originálnymi a profesionálnymi snímkami zo siete Flickr.

iOS – zdarma

Android – zdarma

Vybaví zrušený let – Your Rights

Samozrejme, nemusí ísť vždy všetko podľa plánov a vtedy je dobré poznať svoje práva alebo správne telefónne čísla. Európska únia má aplikáciu s názvom Your Rights, ktorá sa špecializuje na cestovanie. Celá je v slovenskom jazyku a ihneď vám poradí, čo máte robiť, ak vám aerolínie zrušia alebo presunú let, a čo robiť pri strate batožiny.

Nájdete tu všetko o vlakovej, lodnej a leteckej doprave. Rovnako odporúčame nainštalovať si aplikáciu ministerstva zahraničných vecí s názvom Svetobežka. Poskytuje informácie o cestovaní a nájdete tu čísla všetkých našich konzulátov z celého sveta.

iOS – zdarma

Android – zdarma

Windows Phone – zdarma

BlackBerry OS – zdarma

Nájde cestu do hotela – Google Maps

Základným kameňom všetkých mapových aplikácií je už „starý dobrý“ Google Maps. Funguje predovšetkým cez internet, no Google ponúka možnosť sťahovať si jednotlivé miesta aj do pamäte tabletu/telefónu, takzvané offline mapy.

Stačí len naťukať miesto, kam sa chystáte, napríklad Londýn, vytiahnuť spodnú lištu a stiahnuť si mapu celého Londýna. Vo Veľkej Británii už tak neminiete ani jeden megabyte a máte mapu s GPS.

Ak sa chystáte autom, nezabudnite si stiahnuť Sygic, ten je už však platený, alebo napríklad aplikáciu Europe Offline. V nej máte prístup k mapám celej Európy offline. Pokiaľ sa zvyknete strácať už na letiskách, vyskúšajte Travelnerd(iOS).

Google Maps: iOS, Android (zdarma)

Sygic: iOS, Android (cena podľa verzie)

Europe Offline: iOS, Android (zdarma)

Ako (ne)zomrieť – Dumb ways to die

Titulok nezavádza, len preskočíme na kapitolu hier. Tá si vás získa svojou jednoduchosťou, ale aj veľmi sympatickým spracovaním – aj napriek faktu, že stále zápasíte so smrťou.

Vašou úlohou je chrániť vymyslené postavičky, ktoré nepobrali veľa rozumu, pred nepríjemnými nehodami. Jednoduché úlohy sú založené na logickom myslení a vašej pohotovosti. Hra vás nič nenaučí, ale zato určite rozosmeje a naučí aj peknú pieseň, ktorá sa ukáže ihneď pri otvorení.

Android – zdarma

iOS – zdarma

Zabíjanie času na profesionálnej úrovni – 2048

Spájanie štvorcov a honba za vyššími číslami. Novodobý boom, hra 2048, dokonale klame telom. Vyzerá ako jednoduchý hlavolam, ktorý je však ťažší než si myslíte. Cieľom je dostať sa spájaním rovnakých čísel až na hodnotu 2048, prípadne viac, no po prvých neúspešných pokusoch a možno aj po pár hodinách usúdite, že to nie je úplne najľahšie.

Vynikajúca hra na dlhé chvíle na pláži alebo počas čakania na let.

Android – zdarma

iOS – zdarma

Legenda ožila – Half-Life 2

Na mobilné prístroje sa dostávajú čoraz častejšie hry, ktoré si bolo možné užívať pred pár rokmi len na lepšie vybavených počítačoch, ako napríklad GTA San Andreas. Dnes je všetko bez problémov rozbehnuté aj v malom smartfóne. Half-Life 2 je ďalším pokračovateľom tohto trendu, no zatiaľ je dostupný len na obmedzenom počte zariadení.

Konkrétne len jedno, a to Nvidia Shield – prenosná herná konzola s Androidom. Dá sa však očakávať, že sa čoskoro táto hra dostane aj na ostatné smartfóny.

Android – 8 eur

Snímky: iTunes.com

01 - Modified: 2006-07-12 05:21:45 - Feat.: 0 - Title: Slováci pred vládou utekajú na druhú stranu planéty
01 - Modified: 2024-04-14 05:30:00 - Feat.: - Title: Chcete zarábať na sledovaní sociálnych sietí? TikTok to možno čoskoro umožní 02 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý 03 - Modified: 2024-04-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Toto sú najpredávanejšie telefóny všetkých čias. Vládne im roky sa trápiaca značka 04 - Modified: 2024-04-03 05:58:18 - Feat.: - Title: Spolupráca s Leicou sa vyplatila. Kompaktná vlajková loď z Číny ale dokáže viac ako len fotiť 05 - Modified: 2024-03-29 11:00:00 - Feat.: - Title: Nabitú strednú triedu dopĺňa čínska novinka. Láka takmer bezrámčekovým displejom a fotografickou výbavou
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 15:27