StoryEditor

10 trikov, ktoré vám zmenia život s iPhonom

16.11.2014, 01:59
Aj napriek jednoduchosti dokáže iPhone svojimi možnosťami prekvapiť.

Všetky uvedené triky sú zadarmo a navyše bez nutnosti čokoľvek do telefónu inštalovať. Ukážu vám ako si nastaviť vlastné vibrovanie, zlepšíť prácu s emailom alebo urobiť krok späť. A navyše sú pre lepšie vysvetelnie ukázané vo formáte gif. 

 

1. Rýchle písanie bodky

Hľadanie bodky v znakoch, aby ste ukončili vetu už nemusíte robiť. Všetko vyriešite jednoduchým dvojklikom na medzerník. Bodku gesto doplní automaticky. 

 

2. Spúšť na fotografovanie

Vedeli ste, že okrem klasickej spúšte na fotoaparát môžete využívať na fotografovanie alebo nahrávanie videa ktorékoľvek z tlačidiel na ovládanie hlasitosti? Je to rýchle a veľmi jednoduché. 

 

3. Pomýlili ste sa? 

Ak ste urobili chybu počas toho ako ste písali text do poznámok, do správy v tele emailu, dokážete sa opraviť tým, že s iPhonom zatrasiete. Jednoducho vám poskytne funkciu krok späť. A tá funguje aj pri editácii fotografií alebo napríklad aj keď časť vášho textu omylom zmažete. 

 

4. LED upozornenia

iPhone ponúka aj zaujímavú funkciu upozornení, pri ktorých využíva LED blesk. Táto funkcia je určená ľudom, ktorí majú poškodený sluch, aby jednoznačne videli, ak im niekto volá alebo píše správu, no šikovne ju môže využiť každý. 

Kde? - Nastavenia -> Všeobecné -> Prístupnosť -> Sluch - Upozorňovanie bleskom

 

5. Dizajn miesto užitočnosti

Čas prijatých správ nie je vždy dôležitý, a preto ich aj iPhone schováva. Ukazuje len jednotlivé začiatky konverzácií. Jednoduché gesto však odhalí všetky časy, kedy boli správy odoslané, Stačí prstom na obrazovke potiahnuť doľavej strany a vidíte všetko. 

 

6. Na dobrú noc

Časovač, ktorý je v iPhone prítomný, dokáže viac ako len spustiť alarm. Ak napríklad radi počúvate v noci pred spaním hudbu, môžete si pomocou tejto funkcie určiť, kedy má prestať hrať. Stačí len nastaviť čas a potvrdiť funkciu.

Kde? - Hodiny -> Časovač -> Nastaviť čas + kliknúť na -> Po uplynutí času -> Zastaviť prehrávanie (v menu úplne dole) -> Štart 

 

7. Unikátne vibrovanie

Tak ako v Nokii 3310 ste si mohli vytvoriť vlastné zvonenie, tu na oplátku môžete vlastné vibrovanie. Načo to je dobré? Aj v tichom režime viete, kto vám volá bez toho, aby ste sa pozreli na obrazovku. Tvorba je navyše veľmi jednoduchá - v editore stačí len postupne klikať na obrazovku, čo sa mení na vibráciu. Tú si viete v aplikácii kontaktov nastaviť na presne zvolenú osobu. 

Kde? - Nastavenia -> Zvuky -> Zvonenie -> Vibrovanie -> Vytvoriť nové vibrovanie 

 

8. Lepšie surfovanie po internete

Počas toho, ako využívate Safari, dokážete podržaním symbolu bodky na klávesnici rýchlo napísať koncovku domény. Nájdete tam napríklad ihneď tvar - .sk, .com či .org. 

 

9. Lepšia práca s emailom

Aj základná aplikácia emailu má svoje „tajné funkcie“. Podržaním symbolu na napísanie novej správy v dolnom pravom rohu sa ihneď dostanete k posledným konceptom, ktoré ste začali písať. Okrem toho si v novom iOS 8 môžete emailovú správu aj minimalizovať a následne sa k nej ihneď vrátiť. Výborná funkcia, najmä ak si potrebujete prezrieť informácie zo staršieho mailu. Stačí len rozpísaný mail stiahnuť prstom úplne dole. 

 

10. Šikovnejšie písanie

Pri písaní správ v chate poznámok alebo emailov môžete využívať aj vlastné skratky. Napríklad si nastavíte, že písmená „bth“ budú znamenať - budem tam hneď. A ak počas písania textu alebo pri rýchlom odpovedaní na správu napíšete len tieto tri písmená „bth“, systém v mobile ich preloží na prednastavené - budem tam hneď. 

Kde? - Nastavenia -> Všeobecné -> Klávesnica -> Skratky (novú skratku pridáte kliknutím na symbol „+“) 

 

 

Zdroj: dose.com

Snímky: Autor, Apple

01 - Modified: 2006-12-21 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Futbal stratil dôveru
01 - Modified: 2022-03-04 11:51:18 - Feat.: - Title: Rusi sa už neposadia do švédskych sedačiek v teplákoch od Nike. Svoju činnosť pozastavuje v Rusku aj Airbnb 02 - Modified: 2021-12-12 22:58:26 - Feat.: - Title: iPhone 13 mini je malá raketa 03 - Modified: 2021-11-28 18:19:35 - Feat.: - Title: Hľadáte bezdrôtové slúchadlá? Tu je náš pestrý výber do 200 eur 04 - Modified: 2021-10-29 13:26:40 - Feat.: - Title: S týmito telefónmi spravíte najlepšie fotky 05 - Modified: 2021-08-09 07:56:35 - Feat.: - Title: Apple vyráža do boja proti pedofílii: V iPhonoch chce hľadať fotky zneužívaných detí
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 01:40