StoryEditor

Chystá sa najlepšie HTC. Ponúkne unikátny fotoaparát

08.02.2014, 23:00
Autor:
iDnes.cziDnes.cz
Novinka sa ukáže na veľtrhu v Barcelone. Dizajn ostane po HTC One zachovaný.

Nástupca HTC One má zatiaľ kódové označenie M8. Telefón bude podobný súčasnému modelu. Zväčší sa displej, ale celkovo sa telefón zrejme nezväčší. Možno ho výrobca ukáže už za necelé tri týždne na veľtrhu MWC v Barcelone. No premiéra môže prísť až v priebehu marca.

O technickej výbave nového HTC kolujú až prekvapivo rovnaké informácie už dlhšiu dobu, a teraz niekoľko prvých fotografií odhalilo podobu zariadenia.

Design bude veľmi podobný súčasnému HTC One. Líšiť sa bude len v malých detailoch. Pre mnohých to môže byť dobrá správa. One je dodnes dizajnovo jedným z najvydarenejších prístrojov ako po stránke vzhľadu, tak predovšetkým materiálov a spracovania.

Koniec tlačidlám pre displejom

Server mobiltelefon.ru priniesol prvé obrázky čelnej strany telefónu aj so zapnutým displejom. Ten dostane uhlopriečku päť palcov (Full HD rozlíšenie zostane zachované), pritom by sa podľa prvých odhadov mal vojsť do prakticky rovnako veľkého tela, ako má existujúci typ.

Výrazne sa tak zmenší okraj displeja, nad ním a pod ním už budú len stereo reproduktory, a to v užšom prevedení ako doteraz. Snímky tiež potvrdzujú, že M8 bude prvým telefónom HTC, ktorý sa nadobro zbaví senzorových tlačidiel pod displejom. Nahradí ich typická zostava virtuálnych kontextových tlačidiel.

Prvé snímky zadnej strany tiež odhaľujú očakávanú dvojicu fotoaparátov. Tie by nemali slúžiť pre 3D fotografovanie, ale na nové triky s hĺbkou ostrosti a možno aj k niektorým ďalším funkciám. Na tele telefónu nikde nie je vidieť čítačka odtlačkov prstov, o ktorej sa tiež v súvislosti s výbavou modelu špekulovalo. Avšak detaily sa pochopiteľne ešte môžu meniť.

Samsung možno posunul premiéru

Termín zatiaľ zostáva otázkou. Kým vlani HTC predstavilo svoju novinku ešte pred veľtrhom MWC v Barcelone, teraz by sa mohla premiéra odohrať práve tam. Lenže mnoho výrobcov sa zľaklo oznámeného predstavenia Samsungu Galaxy S5, a tak možno sa premiéry na poslednú chvíľu presúvajú tak, aby novinky nezostali v tieni. Navyše HTC zatiaľ neoznámilo žiadny termín tlačovej konferencie v Barcelone (Samsung, Sony, Huawei aj Nokia už áno).

Podľa niektorých zdrojov prebehne premiéra neskôr, pravdepodobne v marci, a to súbežne v Londýne a New Yorku. Poslednou dobou sa preto špekuluje, že sa novinka s procesorom Snapdragon 800 a 2 GB RAM predstaví až v apríli. Isté zatiaľ nie je ani meno prístroja. Médiá sa čoraz častejšie prikláňajú k pomenovaniu HTC One +.

iDnes.cz

Luděk Vokáč

01 - Modified: 2024-04-18 19:39:05 - Feat.: - Title: Barcelonu trápi sucho, sprevádzkujú tam druhú odsoľovaciu stanicu 02 - Modified: 2024-02-28 14:10:42 - Feat.: - Title: Vtipne prekonali „neriešiteľný problém“ virtuálnej reality. Astronauti na ISS sú nadšení 03 - Modified: 2024-02-01 14:51:09 - Feat.: - Title: V Barcelone a okolí vyhlásili pre nedostatok vody núdzový stav 04 - Modified: 2024-01-29 15:52:54 - Feat.: - Title: Kríza v Červenom mori spôsobuje v barcelonskom prístave až dvojtýždňové meškania 05 - Modified: 2023-09-11 21:42:32 - Feat.: - Title: V Barcelone sa zišli desaťtísíce podporovateľov nezávislosti Katalánska
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 20:56