StoryEditor

Samsung chce byť ako Apple. Testuje prevratnú novinku konkurenta

18.07.2015, 00:00
Autor:
bopbop
Kórejský výrobca elektroniky sa pustil do testovania novej služby. Samsung prináša vlastný Apple Pay.

Samsung Pay je služba, ktorú kórejský výrobca oznámil spolu s uvedením Galaxy S6. Ide o spôsob bezkontaktnej platby, tak ako sme na to zvyknutí pri bankomatových kartách. Avšak v tomto prípade využívate telefón. Samsung dal zatiaľ ponuku na testovanie len majiteľom ich vlajkovej lodi v Kórei. K úplnému rozbehnutiu služby by malo prísť počas najbližších týždňov, informuje portál theverge.com.

Samsung Pay používa technológiu NFC, ktorú využíva aj najväčší konkurent Apple Pay a aj Google Wallet. Kórejskému producentovi navyše pomáhala firma LoopPay, ktorá zabezpečil technológiu čítania dát z magnetického pásiku bežnej bankomatovej karty a implementovala ju do mobilného telefónu.

Samsung tak pred konkurenciou získava výhodu, lebo kombinácia týchto dvoch technológii mu umožňuje platiť takmer na každom terminály.

Platenie telefónom má byť prístupné po načítaní informácii z bankomatovej karty. Podľa výrobcu má ísť o jednoduchý a bezpečný proces. Pri platení v obchode stačí len zapnúť aplikáciu, pridržať telefón pri terminály a autorizovať platbu odtlačkom prsta.

Samozrejme Samsung nechce zostať pozadu a rád by spustil službu nie len v Kóreji ale aj vo zvyšku sveta. Inak šancu na úspech nemá a Samsung Pay prevalcuje Apple aj Google. Prvé náznaky hovoria o tom, že viac informácii o rozširovaní služby do sveta by mali prísť spolu s predstavením Galaxy Note 5, ktoré má byť v polovici augusta.

01 - Modified: 2007-07-25 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Podpísal som, ale pod tlakom
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 00:51