StoryEditor

Deväť vecí, ktoré dal svetu iPhone

01.11.2013, 23:00
Autor:
redred
Dotykové ovládanie, noviny v mobile alebo línia produktov Samsung Galaxy. Pozrite si deväť vecí, ktoré dal iPhone svetu.

Ako produkt mal na každého jedinca, ktorý používa internet alebo telefonuje, dosah. Či už ide o Safari aplikáciu alebo I-store, kde si ľudia kupujú aplikácie. Tu je deväť vecí, ktoré by bez iPhonu neexistovali.

1.  Dotykové ovládanie

Pred tým, ako sa zaviedlo dotykové ovládanie, ktoré bolo pomerne plynulé, sme mohli očakávať od nášho telefónu akurát tak klávesnicu a stredový kurzor. Dá sa povedať, že telefóny neboli predtým až také jednoduché na ovládanie a prístupné používateľom.  Prvý Android ukázal, že aj Google sa chce uberať smerom intuitívneho ovládania.

2.  Zodpovedajúci vzhľad webu

Viete, ako dnes dobre vyzerajú internetové stránky na mobile? Tak môžete za to vďačiť práve Stevovi Jobsovi. Predtým boli totiž stránky založené skôr na texte. A vďaka nemu boli výrobcovia nútení urobiť stránky tak, aby vyzerali občas lepšie ako tie na počítači.

3.  Aplikácia, ktorá umožňuje neskorší odber

Jabĺčko dokázalo aj to, že je možné si neskôr prečítať nejakú stránku, keďže sa dajú linky uložiť a neskôr prezrieť. Cez Instapaper a  podobné aplikácie môžu byť používatelia smartfónov konzumentmi mediálnych produktov kedy chcú a cez aké médium chcú.

4.  I-store predbehol svojudobu

Keď Apple otvoril I-store v roku 2008, výrobcovia ani netušili, že sa práve dostali na najväčší trh, čo sa týka tržieb, a že sa rozšíril najviac v histórii. Vytvoril totiž tisícky pracovných miest po celom svete. Do dnešného dňa bolo stiahnutých už viac ako 50 biliónov aplikácií.

5. Rovnako môžeme I-phonu poďakovať za I-pad

Niektoré informácie, ktoré prenikli za brány firmy hovoria, že na I-pade sa pracovalo už dávno predtým ako prišiel jeho brat vo forme telefónu.  Ten bol akousi zmenšenou verziou pre tablet. Ak by na trhu neuspel, spoločnosť by sa vrátila k vývoju tabletu.

6.  Noviny v mobile

I-pad sa stal aj dobrým nástrojom, ako uviesť na trh publikácie. Preklopil tiež mnohé textové periodiká do internetovej podoby. Mnohé takto prešli ľahšie do digitálnej éry.

7.  Línia produktov Samsung Galaxy

Tieto telefóny, čo sa týka ich softvéru, sa nechali dosť ovplyvniť. Rovnako to bolo aj pri starších modeloch.

8.  Posadnutosť sveta „inováciou“

Svet permanentne tlačí na vývoj nových produktov Applu. Prípadne na zrýchlenie ich vývoja.

9. Interaktivita

Interaktivita telefónu bola ďaleko pred konkurenciou, čo sa týka prehrávania videa a prepojenosti s aplikáciami. Mnoho aplikácií by nemalo takú podporu a takú vysokú mieru používania, keby neprišiel na trh I-phone a iné smartfóny by ho nenasledovali. 

01 - Modified: 2005-08-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Globálne superpočítačové preteky
01 - Modified: 2024-04-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Toto sú najpredávanejšie telefóny všetkých čias. Vládne im roky sa trápiaca značka 02 - Modified: 2024-02-22 11:00:00 - Feat.: - Title: Android utrpel krutú porážku. iPhony obsadili sedem priečok v top desiatke predajnosti smartfónov v roku 2023 03 - Modified: 2024-02-19 14:48:52 - Feat.: - Title: Koniec sušeniu utopeného telefónu v nádobe s ryžou. Chyba, Apple radí ako na to 04 - Modified: 2024-02-11 11:26:29 - Feat.: - Title: Späť do mobilného praveku. Tento model ťa chce vyliečiť z používania smartphonov 05 - Modified: 2023-12-14 16:33:52 - Feat.: - Title: V Pásme Gazy prestali fungovať telefóny a tiež internet, tvrdia firmy
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 04:52