StoryEditor

Zuckerberg v Prahe. Videl protest aj Karlov most

24.05.2013, 17:12
Autor:
iHNed.cziHNed.cz
Zakladateľ Facebooku navštívil počas ciest po Európe aj Prahu. V Nemecku rokoval s politikmi.

Zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg sa spolu so svojou manželkou Priscillou Chan vo štvrtok popoludní prechádzal ulicami českého hlavného mesta. Aspoň to tak vyzerá podľa fotky užívateľa sociálnej siete Twitter Lukasza Porwola, ktorý ju spravil pri Karlovom moste.

Podľa snímky by jeden z najbohatších a najvplyvnejších mužov sveta s partnerkou mohli ísť od Karlovho mosta smerom k Malostranskému námestiu. Fotografia ale na sociálnej sieti visela len necelý deň, keď si ju všimli české médiá, Porwol ju z Twittera zmazal. Následne ju vrátil aj s ospravedlnením, že nechcel byť paparazzi.

 

 

 

Správa o pobyte slávneho miliardára zaskočila aj českých politikov. "Premiér sa s Markom Zuckerbergom nestretne, o prípadnom stretnutí s niektorými z členmi vlády v tejto chvíli nevieme," povedal pre IHNED.cz Jakub Stadler z tlačového odboru Úradu vlády.

Náhodne Zuckerberga v Prahe zazrel šéf zelených Ondřej Liška. "Som si úplne istý, že to bol on. Videl som ho na Hradčanskom námestí, chvíľu pred začiatkom našej demonštrácie. Ešte som si hovoril, že by som za ním zašiel a povedal mu, že je celá akcia zvolaná len cez Facebook, ale nestihol som to," povedal pre IHNED.cz Liška, ktorý na štvrtkové popoludnie zvolal demonštráciu proti prieťahom okolo vymenovania Martina C. Putnu profesorom.

V Poľsku a Nemecku
Server allfacebook.com vo štvrtok zverejnil správu, že Zuckerberg bol počas tohto týždňa na krátkej návšteve Poľska. V stredu popoludní sa stretol s ministrom pre digitalizáciu Michalom Bonim, s ktorým hovorili o poľskom rozvoji v oblasti IT, ale aj ochrane súkromia.

V utorok dvadsaťdeväťročný miliardár priletel do Nemecka a potom z Hamburgu cestoval do Berlína, kde sa stretol s nemeckými politikmi Burkhardtom Müller-Sönksenom (FDP) a Petrom Tauberom (CDU), napísal denník Bild.

Hovorcu FDP vraj kontaktovali priamo z Facebooku a pýtali sa, či by Zuckerberg mohol navštíviť Spolkový snem. Túžil sa dozvedieť niečo viac o nemeckom politickom systéme a zároveň sa pozrieť na Berlín zo strechy Bundestagu, uviedol jeho hovorca.

Nechcel byť paparazzi
Lukasz Porwol bol v Prahe ako hosť prednáškovej akcie organizovanej organizáciou OKFN, ktorá sa zaoberá otvorenými dátami. Marka Zuckerberga stretol pri Karlovom moste a "jednoducho ho odfotil", opísal pre IHNED.cz v krátkom rozhovore vo chvíli, keď práve nastupoval do lietadla späť do Dublinu.

"Prepáč Mark, viem, že urobiť túto fotku dnes v Prahe na Karlovom moste bolo veľmi nezdvorilé," napísal vo štvrtok na Twitteri užívateľ Porwol, keď publikoval svoj záber.

"Nehovoril som s ním. Bolo to hrozne rýchle. Urobil som tú fotku a ospravedlnil som sa mu. Myslím, že navštívil Prahu súkromne, po obchodnom rokovaní v Poľsku. Hanbil som sa, že som urobil taký záber ako paparazzi," povedal.

"Dúfam, že ma za tú fotku nezabije," dodal s úsmevom Porwol.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 08:09