StoryEditor

Prémiový Samsung Galaxy F v celej kráse. Môže byť tromfom proti iPhonu 6

24.06.2014, 00:00
Autor:
iDnes.cziDnes.cz
Bude kovový, prémiový a chce poraziť iPhone. Samsung prinesie novú zbraň proti iPhonu.

Samsung by mal v druhej polovici roka predstaviť po Galaxy S5 už druhý vrcholný model za jeden rok. Novinka Galaxy F má priniesť špičkové spracovanie a kvalitné materiály. Výbavou však stále nie je úplne známa.

Podobu pripravovaného Samsungu Galaxy F teraz v celej kráse odhalil známy Evan Blass na svojom twitterovom účte @ evleaks. Teda dá sa takmer s určitosťou povedať, že Samsung obdobný telefón predstaví. 

Príde v septambri

Vyobrazený smartfón v zlatom farebnom prevedení so svojím dizajnom nijako nevymyká ostatným Samsungům z poslednej doby. Podobá sa na Galaxy S5.

Oproti nemu však má mať Galaxy F kovové telo a špičkové spracovanie. Novinka má tak dať zabudnúť na hojne využívaný plast na krytoch špičkových Samsungov. Kvalitné materiály sa určite podpíšu na cenovke pripravovanej novinky, ktorá chce ukázať, že Samsung vie robiť prémiové telefóny.

Nejasnosti panujú v opise hardvérovej výbavy. Pôvodne sa predpokladalo, že Galaxy F (predtým označovaný ako Galaxy S5 Prime) bude mať rovnako ako nové LG G3, displej s ultravysokým rozlíšením QHD (2 560 x 1 440 obrazových bodov).

Ten mal mať údajne už model Galaxy S5, ale vzhľadom k nákladnej výrobe Super AMOLED displejov s rozlíšením QHD výrobca od tejto myšlienky nakoniec upustil.

„Super displej“ nakoniec dostal už Samsung Galaxy S5 LTE-A. Lenže ten je určený výhradne pre domáci juhokórejský trh a Samsung potvrdil, že tento model nebude dostupný globálne.

Pripravovaný Galaxy F tak možno displej s ultravysokým rozlíšením vôbec nedostane. Podľa niektorých správ má mať dokonca Galaxy F o niečo horšiu výbavu než Galaxy S5. Všetko má byť zamerané na "prémiový pocit" z telefónu a nie na čo najbohatšie výbavu.

Samsung mal model Galaxy F údajne predstaviť už v lete. Pravdepodobnejšie je uvedenie na jeseň. V tej dobe má Apple predstaviť nový iPhone 6. Samsung by tak chcel modelom Galaxy F pretiahnuť niektorých zákazníkov od Applu k sebe.

Vyobrazený telefón má na displeji dátum 12. septembra. Samsung tradične na svojich oficiálnych obrázkoch zobrazuje dátum predstavenie konkrétneho telefónu. Avšak zmysel nedáva, že 12. septembra tohto roku vychádza na piatok a nie na stredu, ako ukazuje nápis na displeji uniknutej snímky. 

Samsung má pre druhú polovicu roka pripravený vedľa modelu Galaxy F ešte ďalší tromf. Tým má byť nové prevedenie modelu Galaxy Note, ktoré bude tradične predstavené v septembri na veľtrhu IFA v Berlíne.

Ten končí v stredu 10. septembra. Samsung Galaxy Note 4, patriaci do kategórie takzvaných phabletov - prerastených smartphonov, má priniesť špičkovú výbavu.

iDnes.cz 

Adam Novák

Snímky: evlaks, 

01 - Modified: 2006-07-06 15:58:00 - Feat.: 0 - Title: ÚP zóny medzi Starým a Prístavným mostom schválený
01 - Modified: 2024-05-16 09:02:15 - Feat.: - Title: Šetrite na energiách s novými chladničkami Bespoke AI 02 - Modified: 2024-04-25 12:03:56 - Feat.: - Title: Samsung prináša podarenú štýlovku. Pokúsi sa s ňou uspieť na trhu, kde sa mu dlho nedarí 03 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 04 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 05 - Modified: 2024-04-11 08:19:21 - Feat.: - Title: Na tovar z Temu sme sa dívali s hrôzou. Značková konkurencia je úplne inde
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. máj 2024 12:45