StoryEditor

Svet ovláda nový fenomén. Táto aplikácia oživila legendu

11.07.2016, 18:03
Autor:
dpidpi
Znie to síce podivne, no Pokémon aktuálne spôsobil v mobilných zariadeniach revolúciu. Doslova valcuje všetky rebríčky.

Takmer pred 20 rokmi na tejto rozprávke vyrastala nová generácia a s jej súvislosťou sa vážne diskutovalo o samovraždách detí, ktoré si mysleli, že majú nadľudské schopnosti. Následne pomaly upadli do zabudnutia, až teraz prišlo obrovské znovuzrodenie.

Skutočne Pokémoni teraz začínajú ovládať všetky rebríčky a ukazujú revolúciu v mobilných aplikáciách. Za všetkým je Pokemon GO a dá sa povedať, že milióny ľudí kvôli tejto hre teraz blúdia po svojom okolí „a hľadajú pikachua.“

Pri hraní totiž musíte interagovať s reálnym svetom. Po spustení hry sa pozeráte na mapu okolia, ktorá je upravená do sveta Pokémonov. Predstavte si klasické Google mapy len s tým, že na kilometer od vás vidíte miesto, kam sa chcete dostať alebo trénovať svojich Pokémonov. Je to mobilná hra na spôsob Geo Cachingu.

Po uvoľnení hry na vybrané trhy stúpla hodnota akcií Nintenda o 23 percent za jediný deň. Za dva dni stúpla trhová hodnota spoločnosti o 7,5 miliardy dolárov. Táto hra je aktuálne inštalovaná v každom 20 smartfóne s Androidom v Spojených štátoch amerických a v zámorí ju začína aktívne používa viac ľudí ako samotný Twitter.

Hra začína byť obrovským trhákom napriek tomu, že v mnohých veľkých štátoch ešte oficiálne nefunguje. Jej zmysel je jednoduchý. Ste trénerom Pokémonov, objavujete okolie, chytáte ďalších a súťažíte medzi hráčmi. Už za prvé dni hrania sa stalo niekoľko incidentov, ktoré súvisia práve s hraním Pokemon GO.

Napríklad v americkom Wyo­mingu našlo dievča pri hraní Pokémon GO v rieke mŕtvolu. Nutnosť chodiť na reálne miesta v okolí chceli využiť aj zlodeji, ktorí práve pri jednom z takýchto bodov v hre plánovali okrádať hráčov. Polícia ich po prvom incidente zatkla. Pokemon GO sa dá nazvať znovuzrodením Geo Cachingu a možno aj novou dobou v mobilnom hraní.

Obdobné projekty vznikali aj v minulosti, no žiaden nedosiahol taký úspech ako Pokémon, ktorý je navyše oficiálne v obehu len pár dní. Už teraz sa dá odhadnúť, že toto bude hra roku 2016. A to z každého ohľadu.

Dá sa používať totiž aj pri jazde v aute, čo môže byť veľmi nebezpečné. Okrem toho výraz - „choď sa hrať von“ dostáva úplne nový zmysel. Na Slovensku nie je Pokemon GO dostupný, no dá sa s malým trikom nainštalovať.

01 - Modified: 2024-04-17 05:30:00 - Feat.: - Title: Google sprístupnil prvú verejnú beta verziu nového Androidu. Aké zmeny a novinky prináša Android 15? 02 - Modified: 2024-03-25 23:00:00 - Feat.: - Title: Apple prinesie funkciu, ktorú má Android od svojho uvedenia. Pomôže vám lepšie prispôsobiť váš iPhone 03 - Modified: 2024-02-22 11:00:00 - Feat.: - Title: Android utrpel krutú porážku. iPhony obsadili sedem priečok v top desiatke predajnosti smartfónov v roku 2023 04 - Modified: 2024-02-22 06:30:00 - Feat.: - Title: Tieto aplikácie sú nebezpečné. Okamžite ich zo svojho smartfónu vymažte 05 - Modified: 2024-02-14 14:02:47 - Feat.: - Title: Veľké zmeny pre iPhony a iPady. Čoskoro si stiahnete aplikácie aj z obchodov tretích strán
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
17. apríl 2024 23:01