StoryEditor

Zaujímavé technológie v ThinkPad R40

18.03.2003, 23:00
Spoločnosť IBM Slovensko v uplynulých dňoch predstavila v Bratislave nový prenosný počítač ThinkPad R40 vybavený tromi novinkami -- celkom novým spôsobom bezdrôtového pripojenia, jednoduchším prístupom k servisu, a širokým spektrom zlepšení z pohľadu používateľa. ThinkPad R40 začína pri hmotnosti len 2,5 kg a vydrží v chode na batérie až štyri hodiny. Obsahuje technológie, vďaka ktorým sa dokáže hladko prepojiť s osobnými počítačmi v sieťach, ktoré dosahujú čoraz vyššiu úroveň samosprávy, sú dynamické a dokážu rýchlo reagovať na meniace sa požiadavky zákazníka.
DVOJPÁSMOVÁ TECHNOLÓGIA
V bezdrôtových technológiách notebook IBM ThinkPad R40 nanovo definuje pojem "špička" svojím úplne novým poňatím v podobe dvojpásmovej technológie WiFi, progresívnej konštrukcie antény a novej verzie IBM Access Connections. Po prvýkrát IBM ponúka v niektorých modeloch notebookov ThinkPad duálne pripojenie WiFi vychádzajúce z noriem IEEE 802.11 a/b. Pripojenie ponúka výhodu vyššej rýchlosti a počtu prenosových kanálov podľa novej normy IEEE 802.11a, pričom zostáva zachovaná kompatibilita s jestvujúcimi sieťami na báze IEEE 802.11b.
Optimálny príjem signálu v notebookoch ThinkPad, ktoré možno rozšíriť o bezdrôtovú technológiu WiFi alebo je v nich už zabudovaná, zabezpečuje anténa IBM UltraConnect vstavaná priamo do krytu displeja. Anténa zlepšuje príjem a výkon pripojenia do sietí LAN na celom svete v normách IEEE 802.11a/b vďaka podpore viacerých frekvencií. Modely notebooku ThinkPad R40 so sieťovým pripojením 802.11 a/b sú navyše vybavené pomocným programom IBM Access Connections verzie 2.5, ktorý notebooku umožňuje automaticky zistiť pevné alebo bezdrôtové pripojenie do LAN a prepínať ho podľa maximálnej dosiahnuteľnej rýchlosti. Používatelia tak môžu bez problémov a bez manuálneho prepínania sieťových nastavení prechádzať zo svojej kancelárie, kde je pripojenie káblom, do priestorov, kde sa možno pripojiť bezdrôtovo.
NOVÝ RAD MONITOROV
Spoločnosť IBM tiež predstavila prvý model nového radu monitorov ThinkVision, IBM ThinkVision L200p. Ide o monitor najvyššej triedy s plochou obrazovkou LCD, jednoduchším nastavovaním parametrov, skráteným prístupom k často využívaným funkciám a väčším rozsahom natočenia obrazovky. Jeho uvedenie predstavuje súčasť celopodnikovej stratégie Think zameranej na maximalizáciu výhod pre podnik zákazníka. Spoločnosť IBM tiež prezentovala nové klávesnice s pripojením cez USB, ktoré premieňajú špičkový tvar a povrch notebookovej klávesnice IBM ThinkPad do podoby samostatnej periférie.
Monitor ThinkVision L200p má uhlopriečku plochého displeja LCD 20,1 a rozlíšenie 1600 x 1200 bodov (UXGA). IBM v ňom zároveň uvádza nové funkcie dizajnu ThinkVantage vrátane novej zabudovanej ponuky uľahčujúcej intuitívne nastavenie obrazu. Medzi novinky patrí aj tvar podstavca, ktorý umožňuje maximálny rozsah nastavenia polohy, ako aj nový priamy prístup k často využívaným funkciám monitora.
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
05. máj 2024 23:19