StoryEditor

Nástup Toshiby

10.12.2002, 23:00

Nástup Toshiby na slovenský trh je aj v znamení širšej ponuky vreckových počítačov. Firme sa darí úspešne prenášať kvalitu dobre známu z prenosných počítačov aj do výroby vreckových počítačov. K parametrom, ktoré užívateľ zaiste tiež ocení, je hmotnosť a rozmery, výdrž práce na batériu a kvalita displeja. V súčasnosti sú v ponuke dva základné modely -- Pocket PC e330 a e740.
Pocket PC e330 -- tento model okamžite zaujme svojimi rozmermi a hmotnosťou (140 gramov a 12,4 mm), čo ho radia k najľahším a najmenším vreckovým počítačom s operačným systémom Windows Pocket PC 2002 na trhu. Je osadený procesorom Intel PXA 250 s frekvenciou 300 MHz. Flash ROM má kapacitu 32 MB a RAM 64 MB. Keďže e330 má slot SecureDigital, RAM možné rozšíriť napr. o 128 MB prostredníctvom SD karty. Toshiba vyrába aj Bluetooth modul s týmto rozhraním a dnes už je možnosť zaobstarať si napr. aj rozšírenie na digitálny fotoaparát vo formáte SD karty. Ďalší spôsob komunikácie s okolitými zariadeniami umožňuje zabudovaný infračervený port.
Pocket PC e740- okrem šachty pre kartu Secure Digital má aj port pre CompactFlash. Tento model disponuje v porovnaní s e330 rýchlejším, 400 MHz procesorom a grafickou kartou s čipovou súpravou od firmyATI ( 384kB interná video pamäť). K zriadeniu je možné, okrem bežného príslušenstva, dokúpiť tzv. Expansion Pack pripojiteľný k spodnej časti počítača. Expansion pack má USB port ( napr. na pripojenie externej klávesnice ) a port pre externý monitor, resp. projektor. Možnosť prezentovať z tohto miniatúrneho zariadenia je teda na sveta a navyše softvér na konverziu prezentácii vytvorených v programe Microsoft Power Point do formátu vhodného pre vreckový počítač sa nachádza na priloženom CD. Je dostupný v troch prevedeniach -- s interným Bluetooth modulom, s interným modulom WiFi alebo v základnej verzii, teda bez dvoch uvedených bezdrôtových technológií.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
03. máj 2024 19:36