Effectix
StoryEditor

Keď dovolenka, tak pri mori. A čo tak Korfu?

06.07.2022, 00:00

Letecky ani nie dve hodiny, a už sa pred vami rozprestiera nádherný zelený grécky ostrov s čistým morom a množstvom pláží lemujúcich členité pobrežie. Áno, aj takto by sa v skratke dal charakterizovať jeden z najsevernejšie ležiacich lónskych ostrovov – Korfu.

Krajina v kocke

Ostrov Korfu je typický svojou bujnou vegetáciou, rozsiahlymi olivovými hájmi a množstvom zálivov ukrývajúcich sa medzi skalami členitého pobrežia. More je príjemne teplé a pokojné a lemujú ho tie najkrajšie pláže z oblých kameňov alebo piesku. Vstup do mora je pozvoľný, takže kúpanie tu je ideálne najmä pre rodiny s deťmi či starších ľudí. Hlavným mestom ostrova Korfu je Kerkyra, ktorej starobylá časť je vďaka stredovekej architektúre právom zapísaná aj v zozname UNESCO. Na svoje si teda prídu najmä milovníci architektúry a histórie, pretože na tomto mieste história pulzuje z každého domu a z každej uličky. Okrem slávneho zámku Achillion, ktorý si ako letné sídlo dala postaviť cisárovná Sissi, za obdiv stojí tiež chrám bohyne Artemis, veľké množstvo kostolov, ale tiež prírodných útvarov a skvostov, ktoré nikde inde neuvidíte. Množstvo menších hotelov, ale tiež obrovských rezortov ponúka svojim návštevníkom prvotriedne služby, skvelú kuchyňu a nádherné výhľady.

Možnosti ubytovania sú naozaj pestré!

Na Korfu je veľa možností ubytovania v rôznych typoch hotelov a zariadení. Od tých jednoduchších až po luxusné rezorty so službami All Inclusive s množstvom reštaurácií, barov, welness či salónmi. Čím lepší hotel, tým lepšie výhľady ponúka. Hotel Sunshine Club ležiaci v oblasti Nissaki bol postavený priamo na pláži, vo svahu a patrí k najkrajším hotelovým komplexom na ostrove. Kuriozitou je, že vďaka svojej polohe majú hostia jedinečnú možnosť výhľadu na more z každého okna tohto hotela. Čo sa týka služieb, kuchyne či kultúrneho vyžitia, na tomto ostrove na nudu skutočne čas nie je! Môžete si užívať tyrkysové more na rozsiahlych plážach, nazbierať adrenalín na množstve vodných športov alebo spoznávať krajinu z auta, autobusu či výletnej lode. Skúsení sprievodcovia vás zavedú na miesta, ktoré aj teraz pôsobia, ako by tu zastal čas.

Momenty, aké prežijete na ostrove Korfu, budú zaručene jednými z tých, na ktoré sa nezabúda. Stačí sa len rozhodnúť a vybrať si pre seba ten najlepší hotel. O ostatné sa postará cestovka alebo domáci sprievodcovia.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 11:50