Temu je ďalší čínsky online obchod s najrôznejším sortimentom. V našom prípade dodané mobilné príslušenstvo môže poslúžiť, ceny sú nízke, dodanie rýchle. Problémom môže byť samotná aplikácia Temu, niektoré organizácie pred ňou varujú. Nákup je teda na vlastné riziko. FOTO: Reuters
StoryEditor

Vyskúšali sme za vás obchod Temu. Vyplatí sa kúpiť drobnosti za pár eur či dokonca centov?

  • Internetový obchod Temu budí kontroverzie.
  • U influencerov je neuveriteľne populárny a ich úlovky zaplavujú sociálne siete.
  • Objavujú sa však aj varovania, predovšetkým pred mobilnou aplikáciou, ktorá má zbierať informácie o používateľoch.
  • V každom prípade je tovar lacný a príde extrémne rýchlo.

Mnohí z nás chcú pri kúpe mobilného príslušenstva ušetriť. Čínske internetové obchody popularizovali práve túto praktiku. Je predsa rozdiel kúpiť ochranné sklo za 20 eur alebo za menej ako jediné euro.

Boom takýchto obchodov odštartovala spoločnosť Alibaba Group a jej internetové trhovisko AliExpress. V posledných mesiacoch však používateľov zaplavili reklamy na obchod Temu. Stretnete sa s nimi na sociálnych sieťach, YouTube, ale aj bežných webových stránkach.

Rôzne organizácie však upozorňujú na bezpečnosť tejto služby, najmä pokiaľ ide o jej mobilnú aplikáciu. Tá má totiž od používateľov zbierať údaje bez ich vedomia. Cenou a rýchlosťou dodania tovaru však Temu prekonáva AliExpress, a tak sme sa rozhodli vyskúšať niektoré z lacných produktov, aby sme zistili, či aj tých pár eur, či dokonca centov nie sú vyhodené peniaze.

Viac sa dozviete v galérii, ktorú sme si pre vás pripravili.

01 - Modified: 2024-04-25 12:03:56 - Feat.: - Title: Samsung prináša podarenú štýlovku. Pokúsi sa s ňou uspieť na trhu, kde sa mu dlho nedarí 02 - Modified: 2024-04-23 10:13:57 - Feat.: - Title: Známe čínske online trhovisko má problém. Jeho aplikácia sa môže správať ako spyware či malware, tvrdí dTest 03 - Modified: 2024-04-23 11:43:45 - Feat.: - Title: Nová platforma pre generáciu Z: SWIPE bez limitov má neuveriteľné množstvo výhod! 04 - Modified: 2024-04-24 07:12:44 - Feat.: - Title: Vysoký výkon, skvelé objektívy a zaujímavé príslušenstvo. Takto to vyzerá, keď sa z mobilu stane fotoaparát 05 - Modified: 2024-04-20 10:30:00 - Feat.: - Title: Ak pri vstupe odovzdáš mobil, dostaneš fľašu vína zadarmo. Talianska reštaurácia chce prinútiť ľudí viac komunikovať
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 14:54