StoryEditor

H&M odhalilo ďalšie slávne meno (video + foto)

12.06.2012, 10:39
Autor:
mammam
Špekulácie potvrdené. Pod novú zimnú kolekciu sa podpíše módny dom Maison Martin Margiela.

Švédsky módny reťazec H&M ohlásil spoluprácu s ďalším slávnym návrhárom. Kolekciu jeseň/zima 2012 navrhne luxusný francúzsky módny dom Maison Martin Margiela. Táto značka je známa porušovaním tradičných pravidiel, módnou dekonštrukciou a surrealistickým prístupom. Jedným z ikonických kúskov Martina Margielu sú napríklad čižmy rozdelené medzi palcom a ostatnými prstami.

Pôvodom Belgičan Martin Margiela založil rovnomennú značku v roku 1989. Médiám sa zo zásady vyhýba, dokonca aj po skončení vlastných módnych prehliadok ostával v zákulisí. Značku Maison Martin Margiela v roku 2002 kúpila spoločnosť Diesel – samotný zakladateľ Margiela onedlho po tom z firmy odišiel. Dnes tento francúzsky módny dom vystupuje ako tím bez slávnej tváre v popredí. Princípy tvorby Martina Margielu však v tomto módnom dome ostali zachované.

„Maison Martin Margiela je jedným z najdôležitejších a najvplyvnejších módnych domov posledných troch desaťročí. Mám veľkú radosť z tejto jedinečnej spolupráce, ktorá umožní milovníkom módy na celom svete, aby si mohli obliecť tieto špeciálne navrhnuté modely,“ vyjadrila sa kreatívna poradkyňa H&M Margareta van den Bosch.

Podľa samotného módneho domu sa v tejto kolekcii spoja kontrastné svety dvoch módnych domov spôsobom, ktorý určite všetkých prekvapí. Kolekcia bude predstavená 15. novembra tohto roku a dostupná bude aj v bratislavskej predajni H&M.

Tvorba módneho domu Maison Martin Margiela vychádza predovšetkým z anonymity, odtieňov bielej a bezhraničnej mnohotvárnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = style/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 10:56