StoryEditor

Recenzia: Naša komédia pobaví. Nenáročných

23.07.2012, 00:00
Slováci majú novú letnú komédiu Tak fajn. Nič extra, ale celkom pobaví.

More, slnko a zábava. Režisérsky debut Pavla Janíka ml. prináša ľahký  humor, sprevádzaný letnými hitmi, ktoré vás dobre naladia aj za daždivého počasia. Nič viac však nečakajte. Podľa režisérových slov má slovenská hudobná komédia Tak fajn poskytnúť divákovi priestor na oddych, čo sa jej darí. Od minulého štvrtka je v našich kinách, za prvý víkend sa na ňu do kín prišlo pozrieť dokonca viac ako 5-tisíc divákov. Viac než odhalené prsia slovenskej playmate prekvapil humor a minimum primitivizmu.






Ťahačom je hudba

Nezvyčajne hlasná hudba v podaní Petra Cmoríka či Elánu vás okamžite vtiahne do horúcej slnečnej atmosféry (ak patríte medzi antielánovcov, tejto snímke sa zďaleka vyhnite). Melodické piesne dodávajú príbehu o láske a nepodarenej dovolenke v Chorvátsku potrebnú dynamiku, ktorá by inak chýbala. Opakujúce sa scény s príliš malou štipkou originality sú vykompenzované vtipnými hláškami a netradičným hereckým obsadením. Marián Labuda ml., Tomáš Palonder a Barbora Žilecká sa skôr zabávajú než hrajú, čím zvyšujú prirodzenosť svojich výkonov. Tie sú síce priemerné, no nízkorozpočtová snímka sa s nimi bez väčších výhrad uspokojí.

Okrem réžie si Pavol Janík ml. zobral na starosť aj scenár a kameru, čiže v oblasti filmu debutoval až trojnásobne. Práca s obrazom a strihom nie je vo filme ani z ďaleka tak rušivá ako zvuk, ktorý možno označiť za jeho najslabší článok. Prehovory postáv boli s najväčšou pravdepodobnosťou dorábané dodatočne v štúdiu, čo vyvoláva dojem, že slovenskí herci dabujú samých seba.a občas si „naháňajú“ vlastný hlas.





Ľahko a s úsmevom

Nová slovenská komédia sa môže stať prekvapením pre tých, ktorí očakávajú čosi podobné ako Lóve či Bratislavafilm. Žiadne nadávky, urážlivé scény či preafektovaná intonácia. Aj napriek tomu, že hlavní hrdinovia pochádzajú z mestského prostredia, dokážu sa aj po pár drinkoch baviť slušne. Pri filme Tak fajn sa zasmejú mladšie i staršie vekové kategórie, ak, samozrejme, nemajú prehnané nároky. Treba sa uspokojiť so zábavou namiesto hlbokých myšlienok a ľahkým dejom namiesto komplikovaných drám. Jedine tak si vychutnáte túto letnú snímku.

menuLevel = 2, menuRoute = style/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 07:24