StoryEditor

Celebrity vo svete vôní

01.03.2007, 23:00

Elisabeth Taylorová -- slávna herečka, ktorej slabosťou boli šperky, si otvorila obchod House of Taylor Jewerly a v roku 2005 spojila svoje sily s dizajnérskou firmou Kathy Ireland Worldwide. V rámci módneho podnikania však vytvorila aj niekoľko parfumov (najznámejšie sú Passion, White Diamonds a Black Pearls, ktoré dokopy zarábajú približne 200 miliónov dolárov ročne). Vlani na jeseň oslávila 15 rokov s vôňou White Diamonds, ktorá patrí k desiatim najpredávanejším v USA.

Sarah Jessica Parkerová -- prvý parfum herečky, známej zo seriálu Sex v meste, vznikol v roku 2005 a mal názov Lovely. Pri jeho tvorbe pomáhali kráske parfuméri Clement Gavary a Laurent Le Guernec. V USA sa vôňa stala takmer okamžite nevyhnutnou súčasťou každého dámskeho toaletného stolíka. Základom je céder, biela ambra a mošus, srdce vône tvorí pačuli, narcis a krémová orchidea, hlava obsahuje mandarínku, bergamot a jablko Martini.

Gabriela Sabatiniová-- kedysi špičková tenistka sa dnes venuje vôňam. Má vlastnú líniu parfumov, prvý z nich vznikol 1989 a mal jednoduchý názov Gabriela Sabatini. Odvtedy vytvorila ďalších dvanásť vôní, prevažne pre ženy. Jej najnovší parfum Ocean Sun má vraj používateľky preniesť do letnej plážovej atmosféry...

Jennifer Lopezová -- speváčka a herečka s olivovým latinskoamerickým nádychom už niekoľko rokov úspešne podniká vo svete vôní. Jej debut Glow by J.Lo lámal rebríčky predajnosti, preto ho krátko nato nasledovala limitovaná edícia Miami Glow by J.Lo, venovaná jej rodnému mestu. Ďalšími vôňami sú Still (2003), Live by Jennifer Lopez či Love at First Glow by J.Lo, pripravený špeciálne na deň sv. Valentína 2006. Tohto roku predstavila Glow After Dark, ktorá mala byť unisex vôňou, ale nie je. V každom prípade Jennifer priniesli "voňavé vodičky" už viac ako 500 miliónov dolárov.

Kylie Minogue
-- speváčka Kylie Minogue sa po nedobrovoľnej prestávke (spojenej s jej zdravotnými problémami) vrátila na koncertné pódiá. Znovuzrodenie oslávila aj vlastným parfumom Darling, ktorý predstavila koncom minulého roka. Spolu s parfumérom Thierrym Wasserom of Firmenich vytvorila pre firmu Coty vôňu, ktorá vraj odráža speváčkinu osobnosť aj austrálske korene. Preto v nej cítiť santalové drevo a ovocné a kvetinové esencie, typické pre Austráliu.

menuLevel = 2, menuRoute = style/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 14:45