StoryEditor

Vianočný receptár

16.12.2010, 23:00
Autor:
aszasz
Pečená ryba v balíčku s vianočnou posýpkou

Ingrediencie:

Balíček:
1 stredne veľká ryba (pražma, pstruh, morský vlk)
150 g zemiakov
50 g cibule
čakanka, citrón,
PL masla, panenský olivový olej,
biele suché víno
bobkový list, morská soľ, čierne korenie

Vianočná posýpka:
rozmarín, kôra z pomaranča, vlašské orechy, morská soľ, čierne korenie

Postup:
Balíček:
Očistenú rybu osolíme a okoreníme, papier na pečenie potrieme maslom, naň položíme natenko nakrájané zemiaky a natenko nakrájanú cibuľu a čakanku. Zmes okoreníme a položíme na ňu rybu, ktorú nakrojíme a do otvorov vložíme bobkové listy. Rybu zabalíme, no necháme si malý otvor, cez ktorý nalejeme biele víno. Balíček uzavrieme, položíme na plech a vložíme do vyhriatej rúry a na 220 stupňoch pečieme asi 20 minút. Pred servírovaním posypeme posýpkou a pokvapkáme panenským olivovým olejom.

Vianočná posýpka:

Rozmarín nasekáme na drobno, nastrúhame kôru z pomaranča, vlašské orechy restujeme na suchej panvici. Zmes okoreníme morskou soľou a čiernym korením a rozdrvíme na drobno. Posypeme ňou hotovú rybu.

01 - Modified: 2004-02-09 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Prodi schválil desať nových komisárov 02 - Modified: 2004-02-09 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Figeľ proti ochrane pracovného trhu 03 - Modified: 2004-02-09 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Železničiarom a vodičom autobusov uberajú z výhod 04 - Modified: 2004-02-09 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ani vlk sýty, ani ovca celá
menuLevel = 2, menuRoute = style/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. december 2024 20:46