Reuters
StoryEditor

Washingtonu uhorková sezóna nehrozí, Trump sa vždy postará o drámu

29.07.2017, 18:21
Autor:
TASRTASR
Neotáčajte sa, mohli by ste niečo zmeškať. Počas prvého leta prezidenta Donalda Trumpa vo Washingtone sa veci dejú rýchlo.

Takto upozornila americká verejnoprávna rozhlasová stanica NPR na hektické politické obdobie v hlavnom meste na konci júla, keď už by mal byť pokoj a takzvaná uhorková sezóna.

"Pracovný týždeň už bol takmer na konci, keď sa na Twitteri objavila nová vec. Len minúty pred koncom, menej než hodinu po tom, ako sa zatvorili trhy: minister John Kelly bol menovaný za šéfa kancelárie Bieleho domu," uviedla NPR.

John Kelly vystriedal vo funkcii Reincea Priebusa a podľa rádia to bol zatiaľ najväčší otras v personálnom obsadení Bieleho domu. Priebus bol totiž donedávna považovaný za Trumpovho veľmi blízkeho človeka a poradcu. Počas tohto týždňa to však nebola jediná udalosť, ktorá otriasla hlavným mestom.

"Toto bol vo Washingtone týždeň plieskania bičom. Kedykoľvek ste sa pozreli, niečo vás prinútilo civieť - neveriac tomu. A civeli ste, aj keď ste mali pocit, že by ste mali odvrátiť zrak. Ale nebolo to možné. Mohli ste totiž zmeškať významné novinky. Sypali sa na seba jedna za druhou," uviedla NPR.

Rozhlasová stanica pripomenula všetky udalosti uplynulých dní od odchodu hovorcu Bieleho domu Seana Spicera, cez vymenovanie nového riaditeľa pre komunikačnú stratégiu Anthonyho Scaramucciho a jeho vulgárne slová v médiách až po špekulácie o odvolaní ministra spravodlivosti Jeffa Sessionsa a jeho opakovanú kritiku zo strany šéfa Bieleho domu.

Na zozname udalostí tohto týždňa je ďalej zákaz transrodových ľudí v armáde, kontroverzné vystúpenie Trumpa pred deťmi v skautskom tábore, za ktoré sa musel rodičom detí ospravedlniť vedúci predstaviteľ tábora, pokračujúce napätie medzi Washingtonom a Moskvou a snahy zrušiť a nahradiť systém zdravotného poistenia, takzvaný Obamacare. To bola podľa NPR taká dráma, že "tvorcovia filmových scenárov by sa za ňou pozabíjali".

"Ako tak v piatok popoludní sedím za svojím stolom a píšem, som si s bolesťou vedomý toho, že všetko, o čo sa chcem s vami podeliť, môže byť, kým si to prečítate, staré. Veci sa hýbu trochu rýchlo," napísal v piatok editor denníka Los Angeles Times Matthew Fleischer.

Podľa Fleischera je v tomto závale udalostí náročné v piatok si pamätať, čo sa stalo v utorok. "Toto bol zatiaľ najbláznivejší týždeň Trumpovej administratívy," napísal novinár.

NPR dodala, že ktovie, čo sa stane na budúci týždeň, a preto "zostaňte naladení a ani nežmurkajte".

01 - Modified: 2024-04-19 05:32:00 - Feat.: - Title: "Pohni sa, Európa!" Starý kontinent by mal poskytnúť Ukrajine viac pomoci, tvrdí Trump 02 - Modified: 2024-04-18 21:46:07 - Feat.: - Title: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre Spojené štáty, uviedol Trump. Cez víkend má prebehnúť dôležité hlasovanie 03 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 04 - Modified: 2024-04-18 05:47:32 - Feat.: - Title: Dva a pol hodinová večera v Trump Tower. Duda s Trumpom diskutovali o Ukrajine, Blízkom východe aj NATO 05 - Modified: 2024-04-18 14:30:51 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 11:16