Tehotenstvo prežíva každá žena inak.pixabay.com
StoryEditor

Egyptská moderátorka pôjde do väzenia. Za diskusiu o tehotenstve

03.11.2017, 13:37
Autor:
ČTKČTK
Moderátorka s divákmi diskutovala o možnosti tehotenstva mimo manželstva.

Moderátorka egyptskej stanica An-Nahar TV dostala vo štvrtok na súde v Káhire trojročný trest za prenos, v ktorom diskutovala o možnostiach otehotnenia mimo tradičné manželstvo. Obžalovaná a uznaná vinnou bola populárna Duá Saláová z pohoršovanie verejných mravov, napísal spravodajský server BBC.

Moderátorka pred niekoľkými mesiacmi v kontroverznom prenose relácie Dody Show vyzvala divákov, aby sa s ňou podelili o názor na sex pred uzavretím manželstva.

Zvažovala umelé oplodnenie

Tiež navrhla, že by ženy mohli vstupovať do krátkodobých sobášov s cieľom splodenia dieťaťa, za čo by mohli svojim partnerom platiť. Saláová ďalej poukázala na skutočnosť, že darcovstvo spermií je v západnom svete rozšírené, zatiaľ čo v Egypte je neprijateľné.

Egyptské úrady majú za to, že myšlienky vyjadrené v relácii "ohrozujú základy egyptského života" a kontrolné orgány na tri mesiace pozastavili reláciu s tým, že "propaguje postoje, ktoré sú našej spoločnosti cudzie". Pohlavný styk pred manželstvom vníma väčšina obyvateľov konzervatívneho Egypta ako neprijateľný, uviedla BBC.

Podivné kúsky

Egypt tiež obvinil Saláovú z toho, že pred kamerami vykonáva "podivné a kontroverzné kúsky". Úrady tým mali na mysli napríklad to, že v relácii nosila vypchávku imitujúcu tehotenské brucho a raz prenos začala penovým kúpeľom, napísal web africanews.com. Okrem pobytu za mrežami nariadil súd v Káhire moderátorke tiež zaplatiť pokutu vo výške 10-tisíc egyptských libier (asi 490 eur).

Prejavy liberálnych názorov na sexualitu či manželstvo sú v Egypte tvrdo stíhané. Vlnu zatknutí vyvolala podľa ľudskoprávnej organizácie Human Rights Watch udalosť z 22. septembra, kedy na koncerte v Káhire skupina mladých ľudí mávala dúhovou vlajkou - symbolom sexuálnych menšín.

Za preberanie nemanželských milostných pomerov bola nedávno z vysielania televízie An-Nahar stiahnutá aj iné moderátorka, Ríhám Saídová. Egyptské právo podobné správanie klasifikuje ako "podnecovanie zhýralosti".

01 - Modified: 2024-04-16 14:28:43 - Feat.: - Title: Tehotenstvo môže urýchliť biologické starnutie, ukázala štúdia 02 - Modified: 2024-04-14 07:34:00 - Feat.: - Title: Európska únia, Kanada a Nemecko odsudzujú útok Iránu, Egypt a Saudská Arábia žiadajú zdržanlivosť 03 - Modified: 2024-04-09 07:45:56 - Feat.: - Title: Utajené tehotenstvo: Známa Slovenska to dokázala skrývať 5 mesiacov! 04 - Modified: 2024-04-06 04:56:21 - Feat.: - Title: Biden požiadal lídrov Kataru a Egypta, aby vyvinuli tlak na Hamas v súvislosti s dohodou s Izraelom 05 - Modified: 2024-04-05 14:23:29 - Feat.: - Title: Tehotné študentky a mamičky vysokoškoláčky sa dočkali pomoci. Po novom dostanú štyri benefity
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 07:22