26.01.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Slovensku zostáva jedenásť mesiacov na to, aby začalo uplatňovať európske normy pre manipuláciu s odpadmi. Uviedla to včera hovorkyňa komisára EÚ pre životné prostredie Stavrosa Dimasa, Barbara Helfferichová. Brusel očakáva, že Bratislava splní svoje záväzky voči únii v oblasti spracovania odpadov. (SITA)
Záverečnú správu o aktivitách CIA v Európskej únii a kandidátskych krajinách predstaví dočasný vyšetrovací výbor EP do štyroch mesiacov. Včera sa na tom dohodli na prvom stretnutí v Bruseli jeho členovia. (SITA)
Podpora kalifornského premiéra Arnolda Schwarzeneggera stúpa. Podľa prieskumu verejnej mienky Inštitútu pre verejnú politiku v januári stúpla na 45 percent v porovnaní s októbrovými 38 percentami. Najnovšie výsledky prieskumu sú potešiteľnou správou pred začiatkom kampane za Schwarzeneggerove znovuzvolenie v novembri 2006. (SITA)
Spojené štáty včera vydali Chorvátsku etnického Srba odsúdeného za vojnové zločiny počas vojny v bývalej Juhoslávii. Mitara Arambašiča odsúdili v neprítomnosti na 20-ročný trest väzenia, ktoré si teraz bude odpykávať vo väznici v Splite. Arambašič bol policajným veliteľom v dedine Otišič, neďaleko mesta Knin. (SITA)
Británia posilní svoju vojenskú prítomnosť v Afganistane a do krajiny vyšle ďalších 3 300 vojakov. Uviedol to včera britský minister obrany John Reid. Nasadenie ďalších vojakov súvisí s rozširovaním operácií NATO v tomto regióne. (SITA)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
07. máj 2024 09:57