StoryEditor

Maďari prekazili útok na štátne inštitúcie

07.03.2007, 23:00
Autor:
ČTKČTK
Maďarskej polícii sa podarilo prekaziť teroristický útok, ktorý útočníci plánovali na štátny sviatok 15. marca. Atentátnici plánovali zaútočiť na políciu a na štátne inštitúcie.

Maďarskej polícii sa podarilo prekaziť teroristický útok, ktorý útočníci plánovali na štátny sviatok 15. marca.
Pri domových prehliadkach u podozrivých osôb našli policajti zbrane aj veci potrebné na výrobu zápalných fliaš -- takzvaných molotovových koktailov. Podozriví sa v posledných týždňoch na internete vyhrážali, že atentáty uskutočnia 15. marca, keď si Maďarsko pripomína revolúciu z rokov 1848 až 1849.
Podľa nedávneho prieskumu, ktorý urobila súkromná televízia TV2, počítajú Maďari s tým, že práve v tento deň opäť vypuknú v krajine nepokoje. Obávajú sa, že môžu mať podobný rozsah ako protivládne demonštrácie minulý rok na jeseň. Tie spustilo zverejnenie nahrávky, na ktorej maďarský socialistický premiér Ferenc Gyurcsány na uzavretom rokovaní pred svojimi straníckymi kolegami priznal, že vláda klamala o skutočnom stave ekonomiky. Nepokoje si vtedy okrem značných materiálnych škôd vyžiadali niekoľko stoviek zranených a zatknutých.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
06. máj 2024 22:47