20.11.2005, 23:00
Autor:
TASRTASR

Predseda francúzskej socialistickej strany Francois Hollande vyzval na zjazde delegátov na ofenzívu proti konzervatívnej vláde prezidenta Jacqua Chiraca. "Pravica za tri a pol roka priviedla francúzske hospodárstvo do trosiek, zničila sociálnu súdržnosť a spôsobila, že inštitúcie sa ocitli v kríze," povedal Hollande. (TASR)

Odchádzajúca nemecká vláda schválila predaj dvoch ponoriek ultratichej triedy Dolphin Izraelu s vysokou zľavou. Ide o najpokročilejšie nenukleárne ponorky na svete, vyrobené v Kieli za asi miliardu eur. Tretinu z týchto nákladov pokryje nemecká spolková vláda. (TASR)

Viac ako polovica litovskej populácie je proti zavedeniu eura v pobaltskej krajine. Vyplýva to z výsledkov prieskumu verejnej mienky, ktoré zverejnili vo Vilniuse. (TASR)

Darcovia z celého sveta zvýšili v sobotu prísľuby pomoci pre obnovu zemetrasením zdevastovaného severného regiónu Pakistanu na 5,8 miliardy dolárov po varovaní OSN, že krajine hrozí s prichádzajúcou zimou ďalšia katastrofa. (TASR)

Podľa šéfky Koordinačného centra pre Kosovo a Metohiju Sandy Raškovičovej-Ivičovej neexistuje vopred určené riešenie otázky budúceho štatútu Kosova, pričom rámcové riešenie sa môže očakávať až v januári roku 2007. "Americký Kongres a ministerstvo zahraničia USA už nie sú nedobytnými albánskymi pevnosťami, pretože Američania postavili návrh srbských predstaviteľov na rovnakú úroveň s albánskymi požiadavkami," zdôraznila Raškovičová-Ivičová.

Vojenským rituálom výmeny vlajky nad kniežacím palácom monackého panovníckeho rodu Grimaldiovcov, ktorou odteraz bude vlajka s dvojitým písmenom A (Altesse Albert -- Jeho výsosť Albert) a malou korunou, na druhej strane s erbom rodu Grimaldiovcov, oficiálne nastúpil v sobotu na trón Albert II. (TASR)

Herec Marián Labuda pred sobotňajšou nehodou, pri ktorej prišli o život dve ženy, alkohol nepil. Potvrdila to juhomoravská policajná hovorkyňa Soňa Woffová. Labudovo auto dostalo v sobotu dopoludnia na zľadovatenej diaľnici D1 šmyk a zrazilo ženy, ktoré stáli pri stredových zvodidlách. K havárii došlo na 156. kilometri diaľnice D1 pri Velkej Bíteši. Šoférka Fordu Ka pravdepodobne neprispôsobila riadenie zasneženej vozovke a narazila do stredových zvodidiel. Obe ženy nehodu síce prežili, ale vydali sa po klzkej ceste späť na diaľnicu. Na ceste ich zrazil prichádzajúci passat, ktorý šoféroval Marián Labuda. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
03. máj 2024 12:26