StoryEditor

Rodičovské šialenstvo v Británii

15.11.2006, 23:00
Autor:
ČTKČTK

Britániu zachvátilo nové šialenstvo - rodičovské. V snahe predbehnúť ostatné rodiny sú rodičia schopní robiť absurdné veci. Matky doma tajne trénujú na súťaže na športový deň, ktoré pre dospelých organizujú školy ich potomkov. Alebo idú s deťmi na školský výlet, aby sa im náhodou niečo nestalo.
Mag Sandersová a Annie Ashworthová napísali pre dospelých knihu Šialenstvo moderných rodín. V nej definujú tri skupiny rodičov dnešnej doby. Prvým typom je "mama helikoptéra", ktorá svojho miláčika nikdy nepustí z dohľadu. Do druhej skupiny patria rodičia, ktorí stoja na kraji bazénu so stopkami v ruke a merajú, za ako dlho prepláva ich dieťa bazén. "Mama ekologička", ktorá deti, samozrejme, porodila doma v kuchyni na podlahe, servíruje zásadne "biodynamické cícerové fašírky a organickú hubovú paštétu".
Sandersová hovorí, že niektorí rodičia idú skutočne do krajností. Spomína príbeh matky, ktorá chcela zapísať svoje dieťa na taliančinu. Počula totiž, že ak sa deti dostanú do kontaktu s cudzím jazykom čo najskôr, naučia sa ho čo najrýchlejšie. Vyšlo však najavo, že dieťa malo len jeden a pol roka. V športe sa prehnané ambície rodičov ukážu ešte viac. Tréner plávania hovorí o rodičoch, ktorí svoju dcérku vozili dvakrát do týždňa na tréning od šiestej hodiny ráno a päťkrát popoludní. Keď si zlomila ruku, nemohla podľa ich názoru tréning prerušiť. Trápila sa teda v bazéne so sadrou na ruke, ktorú vystrčila nad vodu. Autorky knihy nechcú rodičov kritizovať. Chcú ich len vystríhať pred absurdným správaním.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 21:25