StoryEditor

Na školné si zarábajú sexom

09.10.2006, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Čoraz viac britských vysokoškolských študentov sa venuje prostitúcii alebo ďalším podobným sexuálnym aktivitám. Dôvod je jednoduchý: potrebujú si zarobiť, aby mohli zaplatiť čím ďalej, tým drahšie školné. Vyplýva to zo štúdie vedcov z Kingstonskej univerzity v Londýne. Počet takýchto študentov podľa štúdie stúpol za posledných šesť rokov o 50 percent.
Autori prieskumu oslovili 103 študentov. Každý desiaty povedal, že pozná kolegyňu, ktorá pracuje v striptízovom bare, v masážnom salóne alebo robí spoločníčku a ktorá si z tohto zárobku platí štúdium. Šesť percent respondentov uviedlo, že pozná študentov, ktorí sa priamo venujú prostitúcii.
Väčšina britských univerzít zvýšila školné, ktoré zaviedli labouristi v roku 1998, z asi 1 500 eur (zhruba 55-tisíc korún) až na 4 500 eur (vyše 166-tisíc korún) za rok. Dlhy študentov v Anglicku a vo Walese sa tak za posledných šesť rokov zdvojnásobili.
Nemenovaná študentka v odbore medzinárodnej politiky pre denník Sunday Times povedala, že si ako prostitútka zarobí za noc v prepočte až 110-tisíc korún. Jej zárobok je v poslednom čase údajne nižší pre konkurenciu dievčat z východnej Európy. "Namiesto práce v McDonalde alebo v nejakom obchode za 12 eur na hodinu je lepšie pracovať v sexuálnom priemysle. To vám umožní rýchlejšie si zarobiť veľa peňazí, zaplatiť nájomné a mať viac času na štúdium," uviedla študentka.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
16. apríl 2024 16:31