28.02.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Vyslanec Európskej únie pre čiernohorské referendum Miroslav Lajčák včera rokoval s predstaviteľmi miestnej vlády, parlamentu a opozície o záverečnej dohode o plánovanom referende na vyhlásenie nezávislosti Čiernej Hory. V pondelok odsúhlasilo základné pravidlo referenda vedenie vládnej Demokratickej strany socialistov. Podľa neho musí o samostatnosti rozhodnúť 55-percentná väčšina hlasov. (SITA)

Pri útoku maoistických povstalcov v strednej Indii zomrelo 23 ľudí, ďalších 33 utrpelo zranenia. Povstalci zastavili tri nákladné autá prevážajúce ľudí pri dedine Darbhaguda v štáte Čhatisgarh. Jedno z áut odpálili a do ostatných začali strieľať. (SITA)

Irán sa nevzdá svojich aktivít v obohacovaní uránu na svojom území ani v tom prípade, ak krajina prijme ruský návrh vytvoriť spoločný podnik na obohacovanie uránu na území Ruska.

Bývalý nemecký spolkový kancelár Helmut Kohl podporil v predvolebnom boji taliansku ľavicu. Včera v Ríme vyhlásil, že chce, aby jeho návšteva Romana Prodiho, kandidáta ľavice a bývalého predsedu Európskej komisie, bola chápaná ako podpora "veľkého Európana". (SITA)

Väzni v hlavnej kábulskej väznici Pul-a-čarchí sa po 24-hodinovej prestávke začali opäť búriť. Polícia spustila paľbu na vzbúrencov, ktorí sa pokúšali vyraziť dvere. Jeden väzeň bol pri incidente usmrtený a traja utrpeli zranenia. (SITA)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 08:05