Youtube
StoryEditor

VIDEO: Tajomné objekty nad Pacifikom. Takéto zrýchlenie som nikdy nevidel, tvrdí americký pilot

18.12.2017, 16:10
Autor:
ahaaha
Pilot sa pozrel na more a pod sebou zbadal oválny stroj bielej farby, ktorý bol asi 13 metrov dlhý a trhane sa vznášal nad hladinou.

Pentagon potajomky zhromažďuje svedectvá vojenských pilotov o stretnutiach s neidentifikovanými lietajúcimi objektmi. Tajný program AATIP mal skončiť v roku 2012, podľa The New York Times je však stále v prevádzke. Americký denník sa dostal aj k videu záhadného objektu, ktoré stíhači nahrali nad Pacifikom.

Stalo sa to v novembri 2004. Stíhači David Fravor a Jim Slight boli so svojimi strojmi F/A-18F Super Hornet neďaleko San Diega na cvičnej misii, keď ich kontaktoval operačný dôstojník z krížnika USS Princeton a požiadal ich, aby preverili neznámy objekt pohybujúci sa nad Pacifikom.

Piloti sa podľa inštrukcií z USS Princeton vydali za určeným cieľom. Na svojich radaroch nič nevideli, a to ani vo chvíli, keď už podľa operačného dôstojníka boli priamo pri ňom. Fravor sa vtedy pozrel na more a pod sebou zbadal oválny stroj bielej farby, ktorý bol asi 13 metrov dlhý a trhane sa vznášal nad hladinou.

Fravor sa rozhodol objekt preskúmať a začal k nemu klesať, a to aj napriek tomu, že jeho lietadlo nieslo len makety zbraní. Záhadný objekt vtedy odletel. "Takéto zrýchlenie som nikdy nevidel," spomínal Fravor v nedávnom rozhovore pre The New York Times.

Obaja piloti sa potom vrátili na lietadlovú loď Nimitz, kde sa všetci ich príbehu zasmiali. "Netuším čo som to vlastne videl," zveril sa Fravor jednému kamarátovi. "Nemalo to trysky, krídla ani rotory a hravo to predbehlo naše F-18ky. Ale chcel by som sa tým preletieť," dodal.

Čierne peniaze
Trinásť rokov starý príbeh je jedným zo svedectiev vojenských pilotov o neidentifikovaných lietajúcich objektoch, ktoré zhromaždili pracovníci Programu pre identifikáciu pokročilých hrozieb vo vzdušnom priestore (AATIP).

Tajný program vznikol v roku 2007 a ministerstvo obrany do neho počas piatich rokov investovalo najmenej 22 miliónov dolárov (vyše 18,5 milióna eur). Ministerstvo tvrdí, že sledovanie ufónov oficiálne ukončilo v roku 2012. Denník The New York Times však teraz zistil, že program stále beží, len už nie je financovaný z vládnych zdrojov.

Program AATIP vznikol na popud vplyvného demokratického senátora za štát Nevada Harryho Reida, ktorý sa o mimozemšťanov zaujíma už roky. "Myslím si, že je to jedna z dobrých vecí, ktoré som počas svojej služby v Kongrese urobil," vyhlásil Reid, ktorý tento rok v Kongrese skončil.

K iniciatíve ho inšpiroval rozhovor s astronautom Johnom Glennom. Ten ho podľa jeho slov presviedčal, aby sa vláda viac zaujímala o UFO a zhromažďovala svedectvá vojenských pilotov, ktorí nahlásili stretnutie s nezvyčajnými lietajúcimi objektmi.

Reid spolu s ďalšími dvoma senátormi skutočne financovanie AATIP presadil. Peniaze išli z rozpočtu na utajené programy, takže sa o tom v Senáte neviedla verejná diskusia. "Boli to takzvané čierne peniaze," vyhlásil Harry Reid.

Sklady v Las Vegas
Väčšina peňazí vyčlenených pre AATIP skončila vo výskumnej spoločnosti miliardára a Reidovho známeho Roberta Bigelowa, ktorý okrem iného spolupracuje s NASA. V jeho skladoch v Las Vegas boli umiestnené predmety z kovových zliatin, ktoré údajne pochádzajú z tajomných lietajúcich strojov. Výskumníci tiež spovedali a testovali pilotov a civilistov, ktorí sa podľa svojich slov s UFO stretli.

Robert Bigelow tvrdí, že Spojené štáty sú z hľadiska výskumu UFO pozadu. "Naši vedci sa obávajú ostrakizácii, tejto stigmy sa boja aj naše médiá. Čína a Rusko sú ďaleko otvorenejšie a spolupracujú na tom s veľkými organizáciami," povzdychol si nadšenec mimozemských civilizácií, ktorý zarobil veľké peniaze na nehnuteľnostiach.

V čele programu AATIP stál člen vojenskej rozviedky Luis Elizondo. Keď vláda pred piatimi rokmi ukončila finančnú podporu programu, začal podľa svojich slov na výskume UFO spolupracovať s námorníctvom a CIA. Elizondo tento rok v októbri rezignoval, údajne kvôli "zbytočnému tajnostkárstvu a vnútornej opozícii."

"Prečo tejto téme nevenujeme viac času a úsilia?" pýtal sa v rezignačnom liste ministra obrany Jamesa Mattisa a upozornil ho na svedectvo o nezvyčajných leteckých objektoch disponujúcich "technológiami vzdialenej budúcnosti". "Je v našom životnom záujme preskúmať schopnosti a zámery týchto javov. Profitovať z toho bude armáda i národ," dodal Elizondo.

01 - Modified: 2024-04-18 11:00:00 - Feat.: - Title: Muž tvrdil, že je jasnovidec, ľudí pripravil o takmer 200 miliónov dolárov. 10-ročné väzenie vo svojej budúcnosti ale nevidel 02 - Modified: 2024-04-17 04:35:57 - Feat.: - Title: Spojené štáty plánujú nové sankcie voči Iránu a rovnaký krok očakávajú aj od spojencov 03 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Zomreli najstaršie spojené dvojčatá. Lori a George boli spätí hlavami, nezávislé životy dokázali žiť viac ako 60 rokov 04 - Modified: 2024-04-11 08:30:00 - Feat.: - Title: Spojené štáty sa doslova vracajú do stredoveku. Súd rozhodol, že Arizona môže vymáhať 160 rokov starý zákaz potratov 05 - Modified: 2024-04-14 08:00:00 - Feat.: - Title: Na škole zastrelil štyroch spolužiakov, no odsúdili jeho rodičov. O úmysloch svojho syna vedeli, no nijako nezasiahli
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 11:53