26.07.2005, 00:00

Filipínska prezidentka Gloria Macapagalová Arroyová vyzvala včera miestny Kongres na prijatie reforiem, ktoré by viedli k demokratizácii a stabilizácii politického režimu. Prejav zaznel len niekoľko hodín po tom, čo skupina poslancov podala žiadosť na začatie procesu odvolania prezidentky pre machinácie v minuloročných prezidentských voľbách. (TASR)
USA akceptovali návrh Poľska na stiahnutie väčšiny z jeho 1 700-členného vojenského kontingentu z územia Iraku. Informoval o tom včera poľský prezident Aleksander Kwašniewski.
Veľká Británia včera potvrdila, že počas sobotňajších teroristických útokov v egyptskom letovisku Šarm aš-Šajch prišiel o život jeden Brit a ďalší desiati sú stále nezvestní. (TASR)
Bývalý predseda ruskej vlády Michail Kasianov, ktorý sa v uplynulých týždňoch stal predmetom pozornosti nielen médií, ale aj orgánov krajiny činných v trestnom konaní v súvislosti s viacerými, údajne netransparentnými transakciami, včera po návrate z dovolenky v zahraničí obvinil ruské úrady v Moskve z politických čistiek. (TASR)
Rakúsku spolkovú krajinu Dolné Rakúsko, susediace so Slovenskom a metropolu Viedeň postihlo včera skoro ráno slabšie zemetrasenie v sile 3,5 stupňa Richterovej stupnice. (TASR)
Nové pracovné príležitosti považujú za jednu z priorít aj nemeckí liberáli -- FDP, ktorí včera ako posledný parlamentný subjekt zverejnili svoj predvolebný program. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
06. máj 2024 06:40