Foto: ČTK/Kamaryt Michal
StoryEditor

Zemanovho opitého hovorcu previezla záchranka do nemocnice. Je mi to nesmierne ľúto, priznal

18.12.2021, 09:47
Autor:
vanvan
Hovorca českého prezidenta Miloša Zemana Jiří Ovčáček mal byť v piatok okolo tretej hodiny ráno prevezený do nemocnice.

„Bolo to v piatok okolo tretej hodiny rannej. Môžem potvrdiť, že policajti vyrážali na oznámenie do ulice Dělnická v pražských Holešoviciach, kde sa nachádzal muž vo vozidle taxislužby a odmietal vozidlo opustiť,“ povedal pre iDNES.cz hovorca pražskej polície Richard Hrdina.

Ten súčasne podotkol, že po príchode na miesto policajti zistili, že muž je silne pod vplyvom alkoholu. „Následne ho privolaná záchranná služba previezla do nemocnice na vyšetrenie. Išlo o muža ročník 1979,“ doplnil policajný hovorca. Ročník narodenia tak zodpovedá Jiřímu Ovčáčkovi, ktorý sa narodil 13. januára 1979.

Ovčáček pre CNN Prima NEWS incident priznal a popísal ho. „V uplynulých týždňoch a mesiacoch som zažíval obdobie veľkého tlaku. Pán prezident bol v nemocnici, boli tu rôzne dramatické okolnosti okolo zostavenia vlády a bolo to veľmi náročné obdobie, ktoré som v živote ešte asi nezažil,“ zveril sa Ovčáček.

Situácia následne vyústila do udalosti z piatkového rána. „Došlo k tomuto výnimočnému zlyhaniu, ktorého mi je nesmierne ľúto. Nesmierne ma mrzí, pretože som určite mnoho ľudí sklamal, napríklad aj svojich blízkych a spolupracovníkov. Mohol som tým ublížiť aj pánovi prezidentovi,“ pokračoval. Sám Miloš Zeman bol na hovorcu „nesmierne láskavý“.

„Nebudem sa na nič vyhovárať, bola to výnimočná vec, ktorá sa nebude opakovať, a chcel by som poprosiť všetkých o odpustenie. To je nesmierne dôležité, je mi to ľúto,“ dodal Ovčáček.

Zásah pre iDNES.cz potvrdila aj hovorkyňa pražskej záchranky Jana Poštová. „Záchranárska posádka zasahovala v ulici Dělnická u štyridsaťdvaročného muža za asistencie polície. Muž bol opitý, pričom prebiehal aj transport za asistencie polície. Pána sme potom odviezli do Ústrednej vojenskej nemocnice na urgentný príjem s opitosťou a drobným poranením alebo škrabnutím na hlave,“ povedala Poštová.

Redakcia iDNES.cz oslovila aj hovorcu Jiřího Ovčáčka, či môže celú záležitosť potvrdiť. Ten však doteraz na SMS správu nereagoval.

Podľa informácií webu aktu.cz mal nadýchať okolo dvoch promile alkoholu v dychu. Do nemocnice Ovčáčka previezli po tom, čo prišiel taxíkom do Holešovíc na Dělnícku ulicu a vodič v cieli zistil, že hovorca nereaguje na jeho výzvu na vystúpenie z taxíka.

Keď sa v aute prebudil, záchranárom podľa svedkov vulgárne nadával a chcel ich v sanitke napadnúť. Ovčáček podľa vodiča taxíka dlhuje za jazdu 350 korún.

01 - Modified: 2024-04-03 13:12:22 - Feat.: - Title: Českého exprezidenta Zemana prepustili po troch týždňoch z nemocnice 02 - Modified: 2024-03-25 11:36:14 - Feat.: - Title: Zeman je v stabilizovanom stave, ale domov ho z nemocnice tak skoro nepustia 03 - Modified: 2024-03-20 12:22:26 - Feat.: - Title: Český exprezident Zeman je v stabilizovanom stave, začal s rehabilitáciami po operácii 04 - Modified: 2024-03-15 13:24:53 - Feat.: - Title: Český exprezident Miloš Zeman je po operácii vo vážnom stave 05 - Modified: 2024-03-14 20:43:00 - Feat.: - Title: Bývalého prezidenta Zemana hospitalizovali v nemocnici. Mal by tam byť týždeň
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 10:20