StoryEditor

Basajev po sebe zanechal obrovské bohatstvo

13.07.2006, 00:00
Autor:
ČTKČTK
Šamil Basajev zanechal na bankových účtoch, ktorými disponoval, podľa informácii ruských tajných služieb viac než 70 miliónov dolárov. Účty, na ktoré údajne stále pricházajú peniaze, sú v anglických a gruzínskych bankách a sú založené na mená iných osôb.

Šamil Basajev zanechal na bankových účtoch, ktorými disponoval, podľa informácií ruských tajných služieb viac než 70 miliónov dolárov. Účty, na ktoré údajne stále prichádzajú peniaze, sú v anglických a gruzínskych bankách a sú založené na mená iných osôb. Basajev na ne previedol peniaze vo chvíli, keď boli jeho vlastné zahraničné účty v Spojených štátoch, Gruzínsku, Poľsku a vo Fínsku zmrazené na žiadosť ruskej vlády.
Pozostalým po čečenskom teroristovi to však nebude veľmi platné. Basajev po sebe zanechal tri vdovy, dvoch synov vo veku 14 a 16 rokov a tri dcéry, no všetci používajú iné priezvisko. Teoreticky by si mohli uplatňovať nárok iba na pozemok v čečenskej dedine Dyšne-Vedeno, kde stál Basajevov dom, zničený už počas prvej čečenskej vojny v polovici 90. rokov. Práve v tomto konflikte stratil Basajev svoju prvú rodinu. Basajevovo telo je teraz na súdnej expertíze v severoosetskom Vladikavkaze, kam bolo dopravené v dvoch plastových vreciach. Ruská vláda chce mať na sto percent potvrdené, že mužom, ktorý spolu s ďalšími zahynul v noci na pondelok v Ingušsku pri explózii nákladného auta plného výbušnín, bol naozaj najhľadanejší terorista Ruska.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 05:46