StoryEditor

Masový únos v Iraku

17.12.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

V irackej metropole došlo včera k dalšiemu masovému únosu irackých civilistov. Ozbrojenci v uniformách irackej armády prepadli kanceláriu Červeného polmesiaca v centre Bagdadu. Uniesli údajne 20 až 30 jej zamestnancov a návštevníkov.
Podľa irackej polície únoscovia zobrali so sebou len mužov, ženy nechali na mieste. Oficiálne polícia uviedla, že nevie, koľko ľudí z kancelárie humanitárnej organizácie presne uniesli. Ozbrojenci mali prísť až na piatich dodávkach. Červený polmesiac je súčasťou medzinárodnej organizácie Červený kríž. V Iraku má organizácia asi tisíc pracovníkov a 200-tisíc dobrovoľníkov. Pracuje v úzkej spolupráci s Medzinárodným výborom Červeného kríža, ktorý navštevuje väzňov a snaží sa poskytovať Iračanom potraviny, vodu a lieky.
Ide zrejme o ďalší únos, ktorý je súčasťou sektárskeho násilia medzi sunnitmi a šíitmi. Vo štvrtok ozbrojenci uniesli ľudí z obchodnej časti v centre Bagdadu. Podľa polície zajali 50 až 70 ľudí a neskôr dvadsiatich prepustili. V polovici novembra prepadla skupina únoscov pracovníkov ministerstva vysokého školstva a uniesla asi stovku zamestnancov. Asi päťdesiat z nich je stále nezvestných.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
07. máj 2024 04:27