Youtube
StoryEditor

Natlačený v obyčajnej Lade. Vodcu KĽDR Kim Čong-una zachytili v netradičnom vozidle

08.07.2018, 18:30
Obrázky Kima, ako sedí na zadnom sedadle zeleného sedanu, obleteli severokórejské médiá.

Zatiaľ čo pri júnovom summite s Donaldom Trumpom jazdil Kim Čong-un v ozbrojenej limuzíne a po boku mal dvanásť bodyguardov, pri návšteve svojej krajiny bol severokórejský vodca videný v ruskej Lade Priora. Navyše pri ňom neboli žiadni bodyguardi. 

Severokórejský vodca je pritom veľmi vyberavý, čo sa automobilov týka. Zvyčajne sa pohybuje v obrnených limuzínach alebo nepriestrelných vlakoch.

Nedávno bol ale pri prehliadke vojenských miest v krajine videný v aute, ktoré síce nie je na snímkach vidieť celé, ale podľa tvaru kapoty, bočných okien aj smerovky možno bezpečne identifikovať ako Ladu Priora. Či ide o bežne dostupný model bez špeciálnych úprav, však nie je jasné.

Obrázky obleteli médiá

Obrázky Kima, ako sedí na zadnom sedadle zeleného sedanu, obleteli severokórejské médiá. Zábery z celej návštevy vidieka sa potom okrem iného objavili aj na titulnej strane vládneho denníka Rodong Sinmun.

Fotky pochádzajú z Kimovej návštevy armádnej jednotky a farmy na cukrovú trstinu na severe provincie Pyongan, ktorá hraničí s Čínou. Okrem Kim Čong-una v zelenom aute na nich možno vidieť aj ďalšie zábery z návštevy vrátane obhliadky poľa, alebo chlievov.

Bez sprievodu ochranky

Ďalšou zaujímavosťou okrem toho, že sa severokórejský vodca neobjavil v obrnenej limuzíne, je, že Kim Čong-un nebol obklopený hradbou osobných strážcov.

Ešte začiatkom júna sa pritom na summite s americkým prezidentom Donaldom Trumpom neobjavil bez sprievodu dvanástich elitných bodyguardov, ktorí na sebe mali nepriestrelné vesty a utekali okolo obrneného vozidla.

Kim má pritom podľa dostupných informácií okolo seba neustále minimálne deväť členov ochranky, ktorí ho sprevádzajú aj pri cestách po Severnej Kórei. Tí s ním však tentoraz neboli videní.

Namiesto toho Kima išlo jednoznačne spoznať za priehľadnými sklami jedného z najpredávanejších modelov, ktoré vyrábala ruská spoločnosť Avtovaz. Automobilka prestala Ladu Priora vyrábať v máji.

01 - Modified: 2024-04-23 05:52:48 - Feat.: - Title: KĽDR bude po pokuse použiť jadrové zbrane hroziť koniec režimu, varuje Soul 02 - Modified: 2024-04-17 11:07:26 - Feat.: - Title: Severokórejská armáda počas vojny zmasakrovala stovky veriacich, tvrdí Komisia pre pravdu a zmierenie 03 - Modified: 2024-04-03 04:36:07 - Feat.: - Title: Severná Kórea tvrdí, že úspešne otestovala nadzvukovú strelu so stredným až dlhým doletom 04 - Modified: 2024-03-25 06:59:46 - Feat.: - Title: Kim Čong-un navštívil tankovú jednotku, vyzval na zvýšenie bojovej pripravenosti 05 - Modified: 2024-03-25 05:50:12 - Feat.: - Title: KĽDR tvrdí, že japonský premiér požiadal o schôdzku s Kim Čong-unom
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 15:18